Путин изигра единствения полезен ход, който имаше

Един единствен полезен ход имаше Владимир Путин и той изигра именно него - призна независимостта на ДНР и на ЛНР и подписа договор за взаимопомощ с тях. Дори с известно закъснение го направи, но пак по-добре късно, отколкото никога.

Историческите препратки в изказването му бяха точни и на място. Факт е, че държавата Украйна е създадена от Ленин, преди Владимир Илич никога не е съществувало такова нещо. Факт е, че Крим е подарен на Украинската ССР от Никита Сергеевич. Факт е, че в началото на 2014 г. в Украйна беше извършен държавен преврат, който отключи процесите на разпад.

Рускоезичното население просто няма как да живее в тази държава. Затова и връщането на Крим в Русия беше напълно естествено. Затова и интегрирането на Донецк и Луганск е напълно естествено. Със сигурност и други територии с преобладаващо руско население ще приискат да се присъденият към Русия. И ще се присъединят.

Украйна във вида, в който я е измислил Ленин, ще престане да съществува. В което има силна доза справедливост. Както каза и Путин, след като събаряте статуите на Ленин, трябва да отидете до край. Тоест да унищожите създадената от него държава.

Иронията в случая е, че с унищожаването на държавата Украйна са се заели именно украинските националисти. Нека пък да има и нещо забавно в цялата история.

От фейсбук, заглавието е на редакцията.

https://www.facebook.com/petar.petrov.56829/posts/5535692203155096
Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари