Путин и Тръмп са обсъдили координацията в борбата с тероризма

Владимир Путин и Доналд Тръмп разговаряха снощи по телефона, като акцент в разговора им беше координацията на действията между Русия и САЩ в борбата с тероризма в контекста на сирийската криза, съобщи Кремъл, цитиран от ТАСС.

Двамата се споразумяха за активизиране на диалога между външните министри на двете страни за укрепване на примирието в Сирия.

Двамата лидери се съгласиха, че страданието на хората в Сирия продължава твърде дълго време и страните трябва да направят всичко възможно за прекратяване на насилието. Тръмп и Путин обсъдиха и съвместни усилия за изкореняването на тероризма в Близкия изток, както и начини за решаване на опасната ситуация в Северна Корея по най-добрия начин. В разговора американският президент уведоми Путин, че Съединените щати ще пратят свой представител на започващите днес преговори за Сирия в Казахстан.

Президентите на Русия и САЩ се изказаха за организиране на лична среща в кулоарите на заседанието на високо равнище на Г-20 в Хамбург, се добавя в съобщението на Кремъл.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка