Путин нарече Грета Тунберг „зле информирана“, тя се пошегува с него

Руският президент Владимир Путин разкритикува непълнолетната екоактивистка Грета Тунберг, че е „зле информирана“ и не разбира целостта на климатичните проблеми. По време на енергиен форум в Москва, руският президент намекна, че 16-годишната шведка е била манипулирана, за да отправи нереалистични искания по време на страстната си реч пред ООН миналия месец, пише БГНЕС.

Путин заяви още, че не е въодушевен от тийнейджърката, която вдъхнови международното движение срещу климатичните промени и окуражава други деца да не ходят на училище заради ежеседмичните протести.

Руският презиент я нарече „искрено момиче“, но допълни: „Не споделям радостта за Грета Тунберг“. И без да дава повече подробности каза: „Плачевно е, когато някой използва в свой интерес деца и тийнейджъри. Ходете и обяснете на развиващите се държави защо трябва да продължат да живеят в бедност, а не са като Швеция“.

Грета реагира на думите на Путин по същия начин, по който реагира и на американския президент Доналд Тръмп, когато той се опита да се подиграе с нея чрез саркастичен туит. След речта й пред ООН, Тръмп написа: „Тя изглежда много щастливо младо момиче, гледащо към светлото и чудесно бъдеще! Толкова е хубаво да се види!“. Тогава Грета промени профила си и в биографията си добави: „Щастливо младо момиче, гледащо към светлото и чудесно бъдеще“.

Сега, след изявлението на Путин, Грета Тунберг написа в биографията си в Туитър „Мила, но зле информирана тийнейджърка“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.