Путин нарече "практически агресия" натиска от "някои недружелюбни държави"

Руският президент Владимир Путин нарече "практически агресия" натиска от страна на неприятелски държави.

„Предимствата на интеграционния курс са особено очевидни сега, в сегашната трудна международна ситуация, в условия на практическа агресия от страна на някои недружелюбни към нас държави“, каза президентът на руската държава на заседание на Висшия евразийски икономически съвет, предава ТАСС.

„Всички сме убедени, че по-тясната интеграция ще позволи на нашите страни да станат икономически по-силни и значително да намалят зависимостта си от външни, включително политически, условия“, подчерта Путин.

Руският държавен глава говори за мерките, предприети от правителството в сегашните условия. По думите му „Правителството взема навременни решения за стабилното, уверено функциониране на пазарите и финансовия сектор, отделя се голямо внимание на подкрепата на ключови индустрии и опорни предприятия, процедурата за правене на бизнес е значително опростена, а административната тежест е значително намалена, за да се увеличи максимално свободата на предприемачеството."

„Работим и за увеличаване на наличността на финансиране за попълване на оборотни средства и поддържане на банкова ликвидност. За тази цел разширяваме практиката на сетълменти в национални валути в търговията с онези държави, които са доказали на практика, че са надеждни партньори на Русия“, каза Путин.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия