Путин: Необходимо е укрепване на стратегическите ядрени сили, най-вече на ракетните комплекси

Руският президент Владимир Путин заяви, че е необходимо укрепване на стратегическите ядрени сили на Русия и най-вече на руските ракетни комплекси, които гарантирано могат да преодолеят всякакви противоракетни системи, предаде БНТ.

„Трябва да укрепим военният потенциал на стратегическите ядрени сили, най-вече на ракетните комплекси, които могат надеждно да пробият всяка съществуващи и бъдещи системи за противоракетна отбрана“, заяви държавният глава, в изказване пред служители на руското министерство на отбраната.

Президентът също така заяви, че е необходимо да се проследи точно изменението на баланса на силите по границите на Русия и по света, за да може да се направят съответните промени в плановете за отбрана на страната.

„Необходимо е да се проследят точно измененията на баланса на силите и военно-политическата обстановка в света, особено по продължението на руските граници, и своевременно на се нанесат корекции в плановете за неутрализиране на потенциални заплахи в нашата страна“, каза държавният глава.

Той посочи също, че руската страна е осигурила значителна поддръжка на властите в Сирия, което е позволило да бъдат извоювани редица победи в борбата с тероризма.

„Сирийската армия получи осезаема поддръжка, благодарение на която проведе редица успешни операции против бойците“, зави държавният глава, допълвайки, че подкрепа е оказвана и на мирните сирийски граждани.

По време на своето изказване Путин посочи още, че Москва трябва да се възползва максимално от чуждестранния интерес към руски оръжия, доказали ефективността си във войната в Сирия.

„Ефективността на приложенията на руските оръжия в Сирия откриват нови възможности за развитие на военнотехническото сътрудничество и трябва да го използвате максимално, каза държавният глава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа