Путин: Никой не би преживял горещ конфликт между САЩ и Русия (ВИДЕО)

Светът няма да оцелее при горещ конфликт между САЩ и Русия, заяви руският президент Владимир Путин в интервю за американския режисьор Оливър Стоун. В него той говори за отношенията между Русия и САЩ и ролята на НАТО в света.

Документалният филм „Интервю с Путин“ ще бъде показан в САЩ в периода 12-15 юни по кабелната телевизия Showtime, която е част от медийната група CBS.

https://www.youtube.com/watch?v=-fajGIA_0dw

Оливър Стоун попита Путин за доминиране на САЩ в случай на „горещ конфликт“. „Мисля, че никой не би преживял това (войната – ред.), отвърна Путин.

Руският президент подчерта все пак, че той лично се надява на подобряване на двустранните отношения: „Надежда винаги има, поне докато не ни понесат на гробищата“, с усмивка каза Путин, отговаряйки на въпроса за ролята на Доналд Тръмп в сътрудничеството между двете страни.

https://www.youtube.com/watch?v=GfRhd3VEt78

Путин се изказа и за НАТО, отбелязвайки, че алиансът търси външен враг, за да оправдае своето съществуване. „Източният блок вече го няма, Съветският съюз също го няма. Защо тогава съществува НАТО? Струва ми се, че за да оправдае своето съществуване, на НАТО му трябва външен враг, върви постоянно търсене на външния враг или някакви провокации, за да се намери еди-кой си за противник“, поясни държавният глава.

https://www.youtube.com/watch?v=mDP7ik2wBzs

Variety съобщи, че Путин и Стоун са гледали известният филм на режисьора Стенли Кубик „Доктор Стрейнджлав или как спрях да се боя и харесах бомбата“. В него се говори за хипотетичен ядрен конфликт между СССР и САЩ.

„(Кубик) е предвидил някои проблеми дори от техническа гледна точка, неща, които те карат да се замислиш за съществуващите реални заплахи... Въпросът е, че оттогава малко неща са се променили. Единствената разлика е, че съвременните оръжейни системи става все по-развити, по-сложни. Но тези идеи за ответно оръжие и невъзможността за контрол над такива оръжейни системи, до ден-днешен са все така верни. Това става още по-сложно, още по-опасно“, изтъкна Путин, цитиран от The Daily Beast.

Стоун подарил на Путин кутия с DVD диск на филма, след което руският президент си отива. По-късно стана ясно, че кутия била празна: продуцентите забравили да оставят в него самия диск. „Типичен американски подарък“, пошегувал се Путин.

Агенция Блумбърг отбелязва, че в документалния филм Путин е показан как спортува: играе хокей и тренира на тренажор. Самият президент твърди, че всеки ден плува и вдига тежести. Във филма влязоха и други момент от частния живот на Путин. Стоун го заснел как храни с моркови породист кон, кръстен на името на холандския физик Йоханес Дидерик ван дер Ваалс, обобщава БГНЕС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия