Путин: От нашите американски приятели може да се очаква всичко

Президентът на Руската федерация Владимир Путин коментира заявлението на вицепрезидента на САЩ Джо Байдън, че страната му ще предприеме ответни действия срещу потенциалните хакерски атаки от руска страна с цел манипулиране на изборите за американски президент, съобщава РИА Новости, цитирана от "Фокус".

„Е, от нашите американски приятели може да се очаква всичко, което им е угодно. А ние нима не знаем, че официалните органи на САЩ шпионират и подслушват всички? Това е вече добре известно на всички отдавна, това не е никаква тайна и доказателства има достатъчно, за него се харчат милиарди долари – ЦРУ (Централно разузнавателно управление на САЩ – б.пр.) работи, АНС (Агенция за национална сигурност на САЩ – б.пр.) работи, други служби“, заяви руският държавен глава пред журналисти.

По думите на Путин американската страна следи не само своите противници, но и най-близките си съюзници. „Така че какво е новото тук? Нищо. Единствената новост е, че за първи път на високо ниво САЩ признават: първо – че се занимават с това, и второ – в известна степен заплашват, което, разбира се, не отговаря на нормите за международни съобщения“, добави президентът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят