Манди Мур става съпруга на пилот

Мащабна акция срещу наркотрафика се провежда в Северна Македония

Над 100 души са били арестувани по време на протести на „жълтите жилетки“

Община Благоевград представи проект за изграждане на инсталация за предварително третиране и компостираща инсталация за разделно събрани отпадъци

Реджеп Ердоган: Турция е готова за евентуална военна операция в Сирия

Гимназията по туризъм се включи в Европейските дни на наследството Възпитаниците провеждат пешеходни турове „Възраждане“ и „140 години Търновска конституция“

За братя Прошек България става втора родина Емблематични места в София са свързани с безкористната им щедрост

Криско стана баща (СНИМКИ)

Хайтек функции в новите кемпери Mercedes Sprinter става дом на колела

Откриха кафене „Вергилий”

Българин е осъден на 9 г. затвор за интернет измами във Великобритания

Маринела Нинева спечели с рекорд „Витоша моята планина 2019“

Пет признака, че сте срещнали някого от минал живот

ГЕРБ: В битката на Мая Манолова за София жертва са гражданите

Неутрализираха престъпна група за трафик на хора с цел трудова експлоатация

Путин пред избор Русия - между Китай и Европа

Москва никога няма да се откаже от Крим

И двамата лидери – Доналд Тръмп и Еманюел Макрон, осъзнаха, че тласкането на Русия в ръцете на Китай е голяма стратегическа грешка. Но готов ли е Кремъл да стисне протегнатата ръка на Еманюел Макрон? На 9 септември Москва ще бъде домакин на първата руско-френска среща във формат „2 + 2“ (на министрите на външните работи и отбраната) от началото на украинската криза през 2014 г. Ще отбележи ли тя завой на Русия към Европа? Ще даде ли Путин по този начин положителен отговор на Макрон, който би искал да проведе срещата на върха на формата „нормандска четворка“ в Париж преди края на месеца? Ще покаже ли руският лидер готовност да прави отстъпки?

Не си правете илюзии. Русия никога няма да се откаже от Крим, който бе присъединен безкръвно през март 2014 г. след народен референдум (макар и без съгласието на Украйна). По-голямата част от жителите на Крим се чувстват руснаци, а не украинци. изборът на Владимир Зеленски за президент на Украйна и абсолютното мнозинство, което той получи във Върховната Рада, отварят прозорец на възможност за разрешаване на конфликта в Донбас. Зеленски постави въпроса за Русия начело на политическите си приоритети и има достатъчно правомощия да прави отстъпки.

Путин знае, че китайците правят сериозен бизнес и грабят петрола на руснаците с 20% отстъпка под предлог на „приятелство“. Той чувства, че китайците тайно се целят в Сибир. Русия никога няма да се чувства спокойна с Китай, въпреки че може да се интегрира идеално в Европа. Младият московски елит само мечтае за това. И той е готова за това културно. Сега, когато руската младеж се пробужда, проявява желание да участва в политически решения и да се противопоставя на самоуправлението на силите за сигурност, Путин трябва да направи избор.

Иска ли той да разработи вътрешнополитически модел подобен на китайския тоталитаризъм или обратно, за да изгради правова държава? Къде се надява да намери приятели, в Пекин или Париж и Берлин? Да управляваш, е да избираш. Време е Путин да направи своя избор.

(Със съкращения, превод Агенция „Фокус”)

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.