Путин: Русия трябва да е сред водещите в изгражданото на военни сили от ново поколение

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че страната му трябва да бъде сред водещите страни що се отнася до изгражданото на военни сили от ново поколение.

„Русия трябва да бъде сред водещите държави, а в някои области и абсолютен лидер, когато става въпрос за изграждането на армия от ново поколение“, заяви държавният глава по време на среща с водещи фигури от руската армия. Путин добави още, че „това е важно за да подсигурим нашия суверенитет“.

Според него новата стратегия за национална сигурност на САЩ носи агресивен характер„САЩ наскоро изложиха своята отбранителна стратегия. На дипломатически език, може да се каже, че тя носи настъпателен характер, а ако се премине на военен език – агресивен“, каза президентът на Руската федерация.

Според Владимир Путин използваните от САЩ ракети-мишени при тестовете на системите за противоракетна отбрана по своите характеристики са идентични с балистични ракети със среден и малък обхват.

"Тяхното производство в САЩ може да свидетелства за разработката на забранени технологии според Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег на действие“, предупреди той.

„По най-щателен начин трябва да следим изменението на баланса на силите и на военно-политическата обстановка в света, преди всичко край руските граници, а също така в стратегическите, най-важни за нашата сигурност региони, в това число Близкия изток, Корейския полуостров, а също така и Европа, където с ускорени темпове нараства инфраструктурата на НАТО и на САЩ“, допълни Путин.

Той увери, че Русия има суверенното прави и всички възможности, за да може адекватно и своевременно да реагира на подобни потенциални заплахи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия