Прокуратурата разкри подробности за зверската катастрофа на АМ „Тракия“, в която загина младо семейство

БСП публикува стенограмите от председателските съвети за чумата

Непълнолетен ограби двама души за месец

Румен Порожанов: Днес се изплащат обезщетенията в Крайново и Странджа, в понеделник – в Шарково

Посланикът на Русия във Вашингтон: Русия е отворена за посещение на Владимир Путин в Белия Дом

Депутатът от БСП Явор Божанков: Временната заетост се заплаща от държавата по 3.50 лв. на ден. Как се оцелява с толкова?

Възстановиха потрошената мемориалната плоча на Венета Ботева в Търново

97 000 недекларирани евро откриха в дамската чанта на холандка, пътуваща към Турция

Задигнаха 17 700 евро от влака София – Лом

Стопани в Болярово не пускат ветеринари за втора проба за чумата

Организират Медена седянка в Елена

Премиерът Борисов обсъди партньорството с Китай с шефа на Европейската банка за възстановяване и развитие ЕБВР ще продължи да финансира стратегически инфраструктурни проекти на Западните Балкани

Три повредени мумии откриха в черния александрийски саркофаг (СНИМКИ)

НС избра д-р Дечо Дечев за управител на НЗОК Той обеща 2019-а да бъде първата година, която здравната каса ще завърши без дефицит

2000 деца влизат през септември в нови класни стаи в Монтана

Путин си размаха “Сарматата” За начало на преговори предстоят остри провокации срещу Русия

Десет главни тезиси изнесе руският презцидент Владимир Путин пред Федералното събрание, постигайки забележим ефект вътре и извън страната. Запознатите с историята й в мрежата незабавно го иронизираха, като направиха аналогията с „Десетте Сталински удара през 1944 г.“. След тези десет важни военни операции Червената армия си връща окупираните територии и навлиза в европейските пространства.
Държавата задълго е напълно защитена, заяви Путин, имаме безподобни военни средства за асиметрични удари, да му мислите, преди да ни посегнете!

Ракета „Сармат“
Ракета „Сармат“

Както тогава, така и сега се цели и определен вътрешнополитически ефект, в случая и предизборен за кандидата в скорошните президентските избори. Тогавашната пропаганда преди войната изважда бодри и даже заплашителни филми за непобедимата съветска армия, онзи ден по време на речта на гигантски екран показаха кадри с новите руски супероръжия с впечатляващи ефекти от точните им попадения в целите. И другаде е било и продължава да е така, например за Холивудската пропаганда чудо оръжията и почти извънземните командоси са рутинна практика.

Когато Никита Хрущов внушаваше респект на Запада с водородни бомби и космически спътници, впечатляваха се около 250 милиона съветски граждани и над милиард симпатизанти на социализма в чужбина. Когато генсекът Леонид Брежнев показваше мощни ракети, танкове и бомбардировачи, СССР гонеше 300 милиона и беше влиятелна по света свърхсила. Днес Путин говори пред 140 милиона, повечето от които го слушат без някогашния възторг и увереност в Светлото бъдеще.

В странство му симпатизират мнозина, но главно като на поредния сатанизиран от Запада политик и с плахата надежда да съдейства за озаптяването на озлобения от упадъка си световен хегемон. САЩ също от години съвсем не са онзи модел за подражание, онази идеологическа, икономическа и политическа сила, уважавана и привлекателна за огромен процент от човечеството. Времевата вълна, на гребена на която се възнесе последната империя, вече наближава крайбрежните скали.

Това обстоятелство ясно се подчертава за широката публика в речта на руския президент. Не можете да схрускате и преглътнете Русия, още и по-малко да я храносмелите! Санкциите ви не дават очакваните резултати, ще преживеем и следващите, ако продължавате. Защото сме го правили неведнъж в миналото, самодостатъчни сме си в много висока степен дори в злонамерено обкръжение и гладни години. Знаем за замислените остри провокации по границите ни, в Украйна и в Сирия, знаем за измисления ви ядрен „чадър“, който можем да пробием веднага и с лекота.

И тук Путин размахва тежката междуконтинентална балистична ракета „Сармат“, хиперзвуковото оръдие, свръхмощния малък атомен реактор, предназначен за монтиране в бойни летателни и подводни апарати. Така ли е, преувеличава ли, страшилки ли разказва? Едва ли, реакциите в Щатите и другаде на Запад го показват, дори твърдят, че за тези оръжия знаят отдавна. Очевидно същественото е, че руснаците са успели да ги произведат и някои да вкарат в серийно производство.

Могат ли да се съобразят с предложението на Путин да започнат да се договарят за нов световен ред? Американците не могат да си го позволят в близко време, те могат да преговарят само от позиция на сила в условията на пълна неуязвимост и крайно отслабен опонент. А могат ли да продължават както досега? Отговорът е по-скоро не, ако във Вашингтон надделее здравият държавнически разум, спре подриването на президента Тръмп и са склонни на отстъпки по отношение на хегемонията си. Засега не биха могли да го сторят.

Значи предстоят част от острите провокации срещу Русия. Едната ще бъде в Сирия срещу Дамаск и руски военни. Другата отдавна зрее в Източна Украйна, третата е по време и след президентските избори в Русия. Едва след като евентуално някоя или повече от една от тях се провалят, може да се очаквада започнат открити стъпки за промяна на поведението спрямо Москва. А скрити май вече се правят.

Китай, разбира се, няма да стои безучастен, тъй като също е заинтересуван от промени към многополюсен свят. Вече активно играе в Близкия Изток в своя полза, има и подготвен военен контингент. Може да се очаква и изявление подобно на това на Путин от господин Си или друга властова персона. Ще има и изненадващи изявления и действия сред европейските политически и бизнес елити. Земното Жълто Куче е миролюбиво.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (14)

 1. Доктор илийчо , правилно си си изписал титлата с малка буква,
  писането не е за теб, по- добре не се мъчи…

  1. остави го докторчето
   то в труд други освен доктори, професори и т.н. няма
   всички са титуловани
   титуловани глупаци
   с докторчето илиев начело
   Ето какво ни съобщава докторчето:
   путин се въоръжава.
   Браво. Ама се въоръжаваха и ленин и сталин и хрушчов и брежнев и андропов и черненко и горбачов и елцин. сега е ред и на путин
   всички те докараха нещата до следната сентенция:
   въоръжени сме до зъби. затова дайте нещо да ядем, иначе не можем си опази оръжията от набезите на терористи, националисти, интернационалист и всякаква друга сволоч.
   а не можем да ги опазим защото гладен войник не е войник да пази, а е въоръжен човек, който граби, изнасилва, мародерства.
   Ето в това превърнаха руската армия – в мародери.
   И западът даде пари за да съществува русия.
   Ето ни отново в същата точка – въоръжени сме със страшни оръжия.
   Занапред се е задала следващата сентенция: дайте ни пари да ядем, че не можем си опази оръжията от …
   Познато нали?
   Какво прави северна корея!?
   Абсолютно същото!
   И докторчето илийчо се опитва да ни накара да мислим, че всички ще се юрнем да преговаряме с путин щото е въоръжен!
   Точно обратното, докторче!
   Ще го караме да се въоръжава все повече и повече!
   В края на краищата парите все един ден ще свършат.
   Просто защото парите в сащ и европа идват от данъците на всеки един човек и фирма!
   А при путин идват защото продава това, което изкопае.
   Хората в сащ и европа няма да свършат.
   Но хората и изкопаемите в путинленд ще свършат.
   Знам че се смееш, но вече няма изкопаеми в близко до москва обиталища. Ще трябва все по-далеч и по-далеч да праща хора да работят. А това също иска пари – освен за заплати и инфраструктура – още и за сигурност на доставките ( охрана, кибер-сигурност и.т.н)
   В един момент путинистите ще се сетят (след путин разбира се – 2024 г), че не е нормално след 25 години путинизъм да живеят със 160 евро минимална заплата (и то след 1 май тази година – в момента е 120 евро), когато най-бедната държава в европа – българия живее с 265 евро минимална заплата.
   Тогава ще се постави исконния путинистки въпрос – кто виноват.
   И от отговора му ще е ясно дали дъщерите на путин ще живеят до 60 г или ще бъдат …
   А дотогава?
   Дотогава сащ и европа ще се усмихват ехидно и ще заявяват:
   много ни е страх от военните „оръжия“ на путин. На прав път е путин. нека се въоръжава. нека прави всичко за да е слаб путинския народ.
   И ще величае путин като втори сталин. Като иван грозни ит.н.
   Пак повтарям – само да не разрешава на руския народец да е добре.
   А сармат…
   сармат е ярс. много преди путин да е който и да е – беше създадена ракетата ярс.
   Какво ли не се опитваха да правят с нея – че на влакове ли не я качваха. че на камиони ли не я теглиха – е не може и не може да влезе в съществуващите силози за изстрелване на ракетите, които са правени за ракети с течно гориво.
   затова ярс 24 и ярс 26 ги показваха като мечки из цял путиленд.
   сега направиха модификация ярс 28. И казват, че ако маааалко модифицират силозите за ракети – то ярс 28 ще успе да се напъха в тях.
   Това маааалко всъщност е направата на почти 50 нови силоза за по 100 милиона долара всеки.
   Колкото до тактико-техническите му данни – то поразява как с дължина на полета 18 хиляди километра ще може да мине през южния полюс, като от москва до южния поюс са14 хиляди километра.
   ама путинските видения никой не може да ги има. Специална му е тревата. че и хапчетата.
   а професорчето илийчо е на валидол – той може само да коментира колкоса страшни путинските сънища!

   1. Трева ли пушиш много,екстази ли гълташ или бяло смъркаш,но не си много добре с мозъка си.Нещо си чул,прочел и драскаш глупости.Болен си ,като тоя,дето с анимации плаши останалите.Русия може да се победи само сама.

 2. Въпроса в случая е : Ние къде сме? Явно е , че всички се въоръжават…..патриотите много обещаха , а нищо не изпълниха……Путин започна възстановяването на Русия от военно-промишления си комплекс…..Поне веднъж да се поучим….можем да купим евтини оръжия от Русия….Су-35, С-400 , Армата и т.н.

 3. Ванка Георгиев, слабоумен евроатлантико, не си измивай ръцете с путин от личната ти вина за из6итите и прогонени от сирия цивилни.

 4. САЩ бяха на гребена на вълната, когато вице- и после президент беше Джордж Буш Първи – военен разузнавач през войната, после и шеф на ЦРУ. Голям президент и с него Щатите бяха велики не само с „томагавки“ и Б-52, но и с много други ценности. Сега разузнавачът Путин води напълно разкапаната преди него Русия и ходът й е нагоре към гребена вълната. Дано успее! Дано и в Щатите престанат да дърлят Тръмп и отново да тръгнат нагоре! Честит Трети март, колеги!

 5. ГЛЕДАХ СЪС ЗАТАЕН ДЪХ ДВУЧАСОВАТА РЕЧ НА ПУТИН. ШАПКА МУ СВАЛЯМ. ТАКА СЕ ПРАВИ.НЕКА БОРИСОВ СЕ УЧИ. АПЪК КОЙ КАКВОТОИСКА ДА СИПИШЕ.АМЕРИКАНЦИТЕ КРЪВ ПИКАЯТ.

 6. Бааасисловесната дриария! Абе, обекте на Кмнтр, не можеше ли да се изцъкаш по-кратко, олиго-хрен гърчав! Ц-ц-ц-.ц! Заслужил зад-ник при прокопчо…
  А Китай вече се изказа в хармония с речта на Путин, заедно ще усвояват Луната, показаха си и самолетоносача от висока класа, ще извадят и други „играчки“ срещу тези, които ги квалифицираха като противници.

 7. Ще размахва “ Сарматата “ иначе ще се случи това което с нас се случи , закриха ни печалившата индустрия , военно промишления комплекс , завзеха пазарите ни ,принудиха ни да дадем оръжията си на скраб, останахме без зъби на колене ,за това Путин ще размахва „Сарматата „,панимайш руско -български !

 8. Всеки си размахва, това, което му е останало. На Путин вече му остана само „най-дългото“. Но на такива „герои“ като него, Хитлер, Мусолини, Франко, Пиночет накрая им завират „най-дългото“ на неприятно място. 😉

 9. Речта на Путин е реч за мужици пред бутилка
  водка и за предатели русофили ,особено станали
  доктори благодарение на глупостта си и да служат
  безрезервно на фсшикомунизма. В свободния
  свят приемат речта на Путин по същия начин ,
  както приеха речта на Хрушчов пред международен
  форум когато., размахваше обувката си за да
  привлече вниманието на отегчените присъстващи …

 10. Путин е приготвил по една Сармата за -д-и-р-н-и-к-а- на крадеца бойко и всяка ционистка подлога. Както съм казвал не един път, 21 век е началото на руската хегемония, но за разлика от западната ще донесе мир и благоденствие на човечеството. Ще бъдат изтребени от народите всички капиталисти и банкстери.

 11. Каквото и да говорят каквото и да пишат , болшинството от българския народ обича Русия !

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.