Путин ще е сред природата с роднини и приятели на рождения си ден Президентът на Русия навършва 67 години

Президентът на Русия Владимир Путин ще прекара рождения си ден на 7 октомври сред природата в компанията на роднини и близки. Това съобщи прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков пред агенция ТАСС.

През тази година Путин навършва 67 години. Досега рядко му се е случвало да прекара 7 октомври без работни мероприятия, включително публични. През 2017 година, когато празникът му се падна в събота, държавният глава проведе оперативно заседание с постоянните членове на Съвета за сигурност на Руската Федерация в Сочи.

По традиция на 7 октомври той разговаря много и с лидерите на други държави по телефона, като приема поздравления. Както отбеляза Дмитрий Песков, тези разговори не могат да преминат без обсъждане на „съществени въпроси“, така че подобни разговори са част от работния график на държавния глава.

През 2016 г. Путин през този ден не е имал публични събития. Година по-рано, на 7 октомври, той излезе на леда в мача на Нощната хокейна лига, а през 2014 г. официално взе почивен ден и отлетя, за да посрещне рождения си ден далеч от цивилизацията, в сибирската тайга. На няколко пъти на тази дата се падаха големи международни събития с участието на президента на Руската федерация.

Според Песков по принцип държавният глава най-често празнува рожден ден със семейство и приятели, понякога с колеги.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.