Путин: Ще се погрижа за украинските бандити

Руският президент Владимир Путин изнася открит урок на ученици от 20-о училище в Кизил, Република Тува.

Провокацията на Киев не сработила

Руските сили напредвали с невиждани темпове в Донбас

Владимир Путин заяви, че ще се “погрижи за украинските бандити”, имайки предвид силите на Киев, които провеждат настъпление в граничната Курска област.

Руският президент също така обяви значителен напредък на руските военни в Донбас, предаде “Франс прес”.

“Трябва да се погрижим за тези бандити, които са проникнали на територията на Русия, в Курска област, и които се опитват да дестабилизират ситуацията в граничните територии като цяло”, каза Путин на среща с ученици в 20-о училище в Кизил, Република Тува.

Той посочи две причини, поради които властите в Киев са решили да извършат провокация в Курска област. Първата от тях е свързана с политически съображения. “Сегашната власт, дори и по силата на вътрешното законодателство, не е легитимна. Те трябваше да проведат президентски избори, но се отказаха, позовавайки се на военно положение. А това не е в съответствие с основния им закон - Конституцията на Украйна”, казва държавният глава.

Той също така обясни атаката на украинските военни в Курска област с намерението им да спрат руската офанзива в Донбас. “Резултатът е известен, разбира се, това се отнася на първо място за нашия народ, хората преминават през трудни изпитания, особено в Курска област, но противникът не постига основната задача, която си бе поставил - да спре настъплението ни”.

По думите на Путин руските войски вече напредват с няколко квадратни километра при всяка атака, а не с няколкостотин метра, както е било досега. “Отдавна не сме виждали такова темпо на настъпателни действия в Донбас”, отбеляза държавният глава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа