ПФ обвини кмета Тотев и екипа му за задръстванията под тепетата

Общинските съветници от Патриотичния фронт в Пловдив обвиниха кмета Иван Тотев и трима от заместниците му - Димитър Кацарски, Златин Велев и Георги Маринов, за големите задръствания по булеварди и улици, от които това лято пропищяха жителите на града под тепетата. Според ПФ, които в пловдивския парламент са опозиция на местната власт и ГЕРБ, обявиха, че причината за "тапите" са неспособността на Тотев и екипа му да планират ремонтите, както и на слабото присъствие на техника и работници на участъците в ремонт.

"Вече 12 години и при трети пореден кмет тече усилена реконструкция на градската мрежа, но за първи път Пловдив е така безподобно затапен", твърди Слави Георгиев, председател на групата старейшини на ПФ в ОбС-Пловдив. Според него проблемите тръгнали от бавния ремонт на бул. "Васил Априлов", където се полагали тръби за газопреносната мрежа, която е частна инвестиция и няма общо с държава и община.

"При неусвояване в срок на парите от 30-милионния заем от ЕБВР общината дължи неустойки на банката. Затова общината се втурна да затваря предвидените за ремонт обекти, но поради липсата на готовност се стигна до едновременното затваряне на няколко булеварда.

"Вече се загуби бройката на първите копки по "Коматевско шосе" и когато накрая то бе затворено за реконструкция, се оказа, че общината не е предвидила обходни маршрути и няма изработен план. И поради тази причина днес десетки фирми на "Коматевско шосе" са пред фалит, стотици граждани въобще нямат достъп до къщите си, а хиляди други минават по петокласен път, за да стигнат до своите. Всичко това подсказва за липса на какъвто и да е административен и управленски капацитет в община Пловдив", допълва Слави Георгиев.

Коментари

Задължително поле