Две мистериозни убийства разследват край язовир в Негован (обзор) Мъж застрелян с 3 куршума, жена гръмната и разчленена

Две вили са изгорели при пожара край Реброво, очаква се да бъде изпратен хеликоптер

Иран заяви, че танкерът „Грейс 1“ ще отплава от Гибралтар в неделя вечерта

Бананите от Еквадор с кокаина били за румънската мафия Проверяват складове в София, Пловдив и Варна

Улиците на Хонконг се изпълниха с протестиращи въпреки проливния дъжд (СНИМКИ и ВИДЕО)

ДНК проба доказа: Мартин Трифонов е изнасилил и убил детето в Сотиря

Сложна операция в Полша за спасяване на пещерняци

Мария Димитрова от София: Пожелай си спасение и чудесата идват при теб При д-р Емилова жената се избавила от мъртвата хватка на тежки болести

Диетата на Одри Хепбърн Паста, паста и отново паста

Българският ансамбъл грабна злато и бронз на Световната купа в Минск

Турското езеро Туз се оцвети в розово (СНИМКИ и ВИДЕО)

Голям пожар бушува край село Реброво (СНИМКИ)

Гибралтар отново не прие искането на САЩ да не освобождава иранския петролен танкер

Бебе на 40 дни почина от задушаване в Благоевградско

Русия няма да разполага нови ракети в Европа, ако същото направят и САЩ

ПФ обвини кмета Тотев и екипа му за задръстванията под тепетата

Общинските съветници от Патриотичния фронт в Пловдив обвиниха кмета Иван Тотев и трима от заместниците му – Димитър Кацарски, Златин Велев и Георги Маринов, за големите задръствания по булеварди и улици, от които това лято пропищяха жителите на града под тепетата. Според ПФ, които в пловдивския парламент са опозиция на местната власт и ГЕРБ, обявиха, че причината за „тапите“ са неспособността на Тотев и екипа му да планират ремонтите, както и на слабото присъствие на техника и работници на участъците в ремонт.
„Вече 12 години и при трети пореден кмет тече усилена реконструкция на градската мрежа, но за първи път Пловдив е така безподобно затапен“, твърди Слави Георгиев, председател на групата старейшини на ПФ в ОбС-Пловдив. Според него проблемите тръгнали от бавния ремонт на бул. „Васил Априлов“, където се полагали тръби за газопреносната мрежа, която е частна инвестиция и няма общо с държава и община.
„При неусвояване в срок на парите от 30-милионния заем от ЕБВР общината дължи неустойки на банката. Затова общината се втурна да затваря предвидените за ремонт обекти, но поради липсата на готовност се стигна до едновременното затваряне на няколко булеварда.
„Вече се загуби бройката на първите копки по „Коматевско шосе“ и когато накрая то бе затворено за реконструкция, се оказа, че общината не е предвидила обходни маршрути и няма изработен план. И поради тази причина днес десетки фирми на „Коматевско шосе“ са пред фалит, стотици граждани въобще нямат достъп до къщите си, а хиляди други минават по петокласен път, за да стигнат до своите. Всичко това подсказва за липса на какъвто и да е административен и управленски капацитет в община Пловдив“, допълва Слави Георгиев.
error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.