Пълна промяна за Dacia

Новите модели Sandero (вдясно) и Sandero Stepway показват колко се е развил дизайнът на Dacia.

Ефектен дизайн за моделите Sandero и Logan

Техника като на Renault Clio

За масовия потребител това е една от най-важните новини от автомобилния свят тази година. Dacia обновява моделната си гама със следващо поколение Sandero, Sandero Stepway и Logan. С много по-атрактивен дизайн и забележителен светлинен почерк това трио трябва да продължи успешната история на своите предшественици.

Официалната премиера ще бъде в края на месеца, но вече са разпространени първите официални снимки, на които се вижда колко сериозна е промяната във външния вид на колите. От 2017 г. насам Sandero е най-продаваният модел в Европа на частни купувачи. По предварителни данни новото поколение стъпва на леко модифицирана платформа на сегашното Renault Clio. Приликите с френския “събрат” са очевидни и в някои решения като вкарването на дръжките на задните врати в рамките на прозорците.

Новото Sandero грабва окото с динамичен и атлетичен силует, мускулесто оформени калници и много зрелищни фарове. Хоризонталната светлинна лента се трансформира във формата Y, което придава на компактната каросерия по-широк вид.

Моделът Sandero Stepway ще се предлага с увеличен просвет и с още по-изразителен дизайн. Капакът на двигателя е с изострени контури, а под емблемата на решетката е изписано името Stepway.

Седанът Logan е с по-издължена и динамична каросерия. Покривът се снижава елегантно към задната си част, а прозорците са леко намалени в името на дизайна.

На по-късен етап ще бъдат оповестени повече подробности за техниката и интериора на трите модела на Dacia. В двигателната гама не се очакват изненади. Вероятно ще се използват познатите бензинови и дизелови мотори.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили