Първанов вижда коалиция АБВ - БСП на парламентарни избори

"Може да се срещнем в БСП не в единна предизборна коалиция за парламентарни избори, но може би - и дано - в едно управление след подобни избори". Това каза лидерът на АБВ Георги Първанов пред БНТ.

"Твърде вероятно, даже бих казал сигурно, че на парламентарните избори, когато и да са те, ние ще бъдем в два - надявам се еднопосочни потоци, не противодействащи се, противоборстващи се, както беше в предишните 3-4 избора. Сега голямата цел е спечелването на президентските избори, ако това се случи, би могло да отвори вратата и за една много по-голяма промяна в българската политика", допълни Първанов.

Първанов подчерта, че сега целта е спечелването на президентските избори, но се надява с БСП да се срещнат в едно управление след бъдещите парламентарни избори.

Първанов определи номинацията на ген. Радев като "печеливша". "Генерал Радев е не просто компромисна фигура, той е безкомпромисна фигура, със своето поведение, своят професионализъм, държавническо мислене и действие. Той е кандидатурата, която би могла не просто да ни обедини, но да ни доведе и до един наистина добър успех на президентските избори, което е по-важно да бъде един добър президент", каза Първанов.

За нападките на Михаил Миков, че БСП е заложник на АБВ, за АЕЦ "Белене", Южен поток и отношенията ни с Русия и Турция, можете да видите в разговора в студиото:

Коментари

Задължително поле