Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Първанов: Калфин е на „ти” с лидери на Европа

Президентските избори ще бъдат манипулирани, купувани и деформирани, като процес и резултат, по познатите технологии. Такива опасения и очаквания сподели председателят на АБВ Георги Първанов пред журналисти в петък в Търговище, където представи кандидата им за президент Ивайло Калфин.

„ГЕРБ не са машина за избора, а за изборни машинации. За съжаление не виждам воля от страна на „Позитано” да се сложи край. Те заиграха своя игра и разделиха лявото пространство, съзнателно подаряват победата на ГЕРБ. С този кандидат на ГЕРБ, една силна коалиция в ляво можеше да спечели изборите. Сега е много трудно и идва на ход другият лост – този със силния кандидат”, каза Първанов. Според него Ивайло Калфин единствен притежавал съчетанието на всички качества, които трябва да има държавният глава. Той посочи, че Калфин е най-добрият ни евродепутат, като се позова на класации на специализирани издания на Европейския парламент. „Той е член и на групата Монти, която изготвя бюджетна рамка на Европейския съвет, изнесе кампанията по ратификацията на членството ни”, изреди Първанов ред възлови моменти от биографията на кандидата на АБВ. Припомни, че Калфин наложил на еврото да има надпис на кирилица и изреди езиците, които ползвал свободно техния кандидат. „Той е на „ти” с министри, премиери, дори президенти, с лидери на Европа. Той решава проблеми. Има качествата да бъде силен президент, с воля и амбиция, който да бъде коректив на изпълнителната власт, какъвто кандидатът на ГЕРБ не може да бъде”, каза още Първанов като председател на коалиция „Калфин-президент”.

Пред журналисти той отново повтори тезата си, че българите зад граница не бива да бъдат ограничавани в правото си да гласуват, а и да могат да бъдат кандидати, въпреки че не живеят в страната си. Засегна темата за бежанците, като сподели позицията на Калфин, че 80% от тях били афганци, а не сирийци и кризата можела да се овладее и с дипломатически средства. „Периодът е труден за България и Европа. Сегашното българско правителство, не без съдействие на предишни, подари „Големия шлем” на Ердоган. В резултат ще тече газ за Турция от 30 млрд. куб, ще имат ядрена централа 4 пъти по-мощна от „Белене”, а ние ще купуваме енергоресурси от съседите си”, каза още Първанов.
Идвайки за срещата с журналистите, той беше спрян на няколко пъти от възрастни търговищенци, които го поздравяваха и му пожелаваха успех. Активисти на БСП пък изказаха недоволство от разделянето в лявото пространство и бяха категорично за обединението на всички в този политически сектор. Докато дебатираше в крачка разделението, той цитира с усмивка Ленин с думите: ”Да се разграничим, преди да се обединим”.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.