Застраховки вървят ръка за ръка с ипотечния кредит Отказват плащане, ако скриете заболяване

Силвия Великова: Оставам в БНР, няма да се откажа сама от работата си Усещането "да си задраскан", е ужасно, заяви журналистката

Кражби на скъпи играчки от магазин в столичен мол, участва и дете

Платиха 700 000 евро за най-скъпото ново Bentley Цената на модела Flying Spur First Edition скочи над три пъти в търг на Елтън Джон

Пасторът на Джок Полфрийман: Има право на втори шанс, защото ясно осъзнава какво се е случило Не очакваше да бъде пуснат на свобода, беше отчаян, заяви пастор Иводор Ковачев

Президентът Радев се срещна с изпълняващия длъжността посланик на САЩ у нас Джъстин Фридман

Лив Тайлър отново с главна женска роля В епоса “Към звездите”

Тайфунът „Тапа“ в Япония рани четирима души

Кога човек е като кабинет по биология?

Засилено полицейско присъствие по пътищата заради трите почивни дни

Стрьомстад – яхти, цветя и… българи

Амелия-Мира остава непобедена в „Игри на волята”

Катастрофа на магистрала „Тракия“, движението след Пловдив е затруднено

Фейсбук преустанови действието на десетки хиляди приложения заради риск за личните данни

„Ферари“ мачка и на виртуалната Формула 1

Първанов: Някои не дадоха на Радев и 100 минути

Имах високо очакване към програмната декларация на Румен Радев. Намираме се наистина в тежко време. Не е достатъчно просто да се констатират проблемите, а да се набележат бързи и ефективни реални мерки. Това коментира пред журналисти Георги Първанов, бивш лидер на АБВ и президент в периода 2002-2012 г. след полагането на клетвата на новоизбрания президент Румен Радев пред Народното събрание.

„Направи добър преглед с очертаване на проблемите. Оттук нататък екипът му трябва да очертае по-ясно и основните приоритети на нацията“, посочи Първанов.

„Бих препоръчал едно поведение на диалог, разбирателство, дори на взаимни компромиси между институциите в страната. Тон за това трябва да задава именно новият президент, защото той в момента представлява голяма част от властта. Не по-малко рисково е, ако има подчинени на едната или другата институция. Голямата заплаха е, когато има подчиняване на изпълнителната власт на другите институции – парламент и респективно президент“, каза още лидерът на АВБ и президент на страната в два последователни мандата.

По думите му може да не се харесва нещо, но това е един от малкото моменти в условията на демокрация, който ни задължава да бъдем коректни в отношенията към новите хора към тази институция.

„Вижда се, че някои не му дават не 100 дни, а 100 минути. Той ще има много поводи за публични изяви, включително и когато обяви състава и приоритетите на служебното правителство. Това е добър повод, за да може той там да изведе по-отчетливо акцентите. 2008 г. съм предложил ефективни решения, които са свързани със затягане режима на регистрация на партиите и финансирането им. Надявам се новият президент да продължи това, което ние започнахме“, каза още Георги Първанов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.