260 танцьори от 10 държави се състезаваха в Монтана

Децата на Станка Златева вече печелят медали За залата в Сливен шампионката теглила сериозен банков кредит

Разследват смъртта на 70-годишен, починал след сбиване със сестра си

Над 50 огнеборци, горски и доброволци гасиха 5 часа пожар край Търново Спасителите били принудени да изминат 5-6 километра пеша в непрестъпната местност

Арестуваха рецидивист в момент на производство на пико Наркопроизводителят е спипан в дома му в Долна Оряховица

Боил Банов: Културата винаги остава в световен мащаб като един от най-ниско финансираните сектори

Жена е пострадала при взрив на газова бутилка в апартамент в столичния квартал “Западен парк”

Посланикът на Русия Анатолий Макаров: Гласувах за нашите добри братски отношения

Самотна възрастна жена от село Дрен получи дърва и лекарства 78-годишната Баба Седефка е готова да върне добрината

Пълен пакет звезди в „Гринго“ Екшън комедия от Наш Еджъртън

Водач с тежки травми след катастрофа край Търново

Герджиков атакуван два пъти от телефонни измамници Искали му 20 хил. лв., иначе щели да убият жена му и него

Емил Димитров: Най-много корупционни практики има при горивата

Електрошок със силата на 1914 коня Хърватското чудо е най-бързият електрически автомобил

Кой се мръщи на чисто ново “Порше”?

Първата данъчна декларация в НАП-Пловдив подадена още в 8 часа на 1 януари

Първата декларация в новата данъчна кампания за 2017 година е получена в Териториалната дирекция на НАП-Пловдив по електронен път още на 1 януари (неделя) малко след 8 часа сутринта. Тя е подадена от физическо лице по чл. 50 от ЗДДФЛ за деклариране на приходи от получен наем.

Общо 7 декларации са подадени по електронен път в първите часове от стартирането на кампания-2017. Подателите им и всички други данъкоплатци, които подадат по електронен път до края на март, ще имат право да се възползват от 5% отстъпка върху данъка за довнасяне, но не повече от 1000 лв., ако внесат целия размер в срок до 2 май 2017 г. Допълнително условие е и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията.

Първата за 2017 г. декларация подадена на гише в офиса на НАП-Пловдив на ул.”Скопие” 106 в квартал “Кючук Париж” на града под тепетата също е на физическо лице, като е декларирало приходи за 2016 г. от трудови договори и получени наеми, а също така е подало приложение 10 за ползване на данъчно облекчение за намалена трудоспособност.

Най-лесно и бързо формулярите на декларациите за облагане на доходите могат да се подадат по електронен път без електронен подпис. За целта е необходим персонален идентификационен код (ПИК), който се издава безплатно в удобен за Вас офис на НАП. От ТД на НАП-Пловдив напомнят, че при подаване на декларации и документи, клиентите са длъжни да се легитимират с личен документ за самоличност, независимо от избрания офис на НАП.

Задължително е те да са попълнили телефонен или мобилен номер за контакт и да са подписали подаваните документи. Всички дължими данъци се плащат по една банкова сметка. При превод на суми към бюджета се попълват само кода за вид плащане – 11 00 00 “Данъци и други приходи за централния бюджет”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.