Тома Биков: Ако президентът Радев иска политическа криза, да го заяви ясно

РЗИ: В Добрич за питейни нужди да се ползва само бутилирана вода

Съдът постанови арест за двама изнасилвачи на 59-годишна жена Издирват единия изнасилвач, избягал в чужбина

МОН: В 314 училища в страната не се учи поради висока заболеваемост

14-годишен убиец на бездомник биел възрастни хора без причина Д. Ж. направи признания, но остава в ареста

Кметълът Цонко Цонев мести рок столицата от Каварна във Варна Глен Хюз от "Дийп Пърпъл" забива край морето

Обявяват грипна епидемия и в Софийска област

БСП внася подписи за провеждане на референдум по Истанбулската конвенция

Прокуратурата внесе обвинения срещу шест ръководни лица от „Напоителни системи“

Световната купа по футбол на ФИФА идва в София с Coca-Cola Футболните фенове и любителите на незабравими преживявания могат да станат част от емоцията на световното първенството на 14 февруари

Корнелия Нинова: Президентската двойка изпълни със съдържание институцията

Полицай спасил мъж от наръгване, хванали пияния нападател след сигнал до катаджиите

Финансовият министър на САЩ: Участието на Тръмп в Давос цели насърчаване на международните партньорства

6 г. затвор за рецидивист, клал жена, за да я изнасили Делото е гледано по съкратената процедура

Бойко Борисов внесе предложение за освобождаването на Офелия Кънева като председател на ДАЗД

Първата данъчна декларация в НАП-Пловдив подадена още в 8 часа на 1 януари

Първата декларация в новата данъчна кампания за 2017 година е получена в Териториалната дирекция на НАП-Пловдив по електронен път още на 1 януари (неделя) малко след 8 часа сутринта. Тя е подадена от физическо лице по чл. 50 от ЗДДФЛ за деклариране на приходи от получен наем.

Общо 7 декларации са подадени по електронен път в първите часове от стартирането на кампания-2017. Подателите им и всички други данъкоплатци, които подадат по електронен път до края на март, ще имат право да се възползват от 5% отстъпка върху данъка за довнасяне, но не повече от 1000 лв., ако внесат целия размер в срок до 2 май 2017 г. Допълнително условие е и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията.

Първата за 2017 г. декларация подадена на гише в офиса на НАП-Пловдив на ул.“Скопие“ 106 в квартал „Кючук Париж“ на града под тепетата също е на физическо лице, като е декларирало приходи за 2016 г. от трудови договори и получени наеми, а също така е подало приложение 10 за ползване на данъчно облекчение за намалена трудоспособност.

Най-лесно и бързо формулярите на декларациите за облагане на доходите могат да се подадат по електронен път без електронен подпис. За целта е необходим персонален идентификационен код (ПИК), който се издава безплатно в удобен за Вас офис на НАП. От ТД на НАП-Пловдив напомнят, че при подаване на декларации и документи, клиентите са длъжни да се легитимират с личен документ за самоличност, независимо от избрания офис на НАП.

Задължително е те да са попълнили телефонен или мобилен номер за контакт и да са подписали подаваните документи. Всички дължими данъци се плащат по една банкова сметка. При превод на суми към бюджета се попълват само кода за вид плащане – 11 00 00 „Данъци и други приходи за централния бюджет“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.