Първа копка на новата спортна зала на Станка Златева навръх рождения й ден

Строителството на новата спортна зала по борба на клуба на Станка Златева започва. Кметът на Сливен Стефан Радев и световната шампионка направиха първа копка. Събитието съвпадна с личния празник на голямата ни спортистка. Навръх Баба Марта тя чества рождения си ден.

"Новата спортна зала е знакова за нашия град. Благодаря на общинските съветници, които подкрепиха единодушно предложението ми теренът, на който ще се изгради тя, да бъде предоставен безвъзмездно" - заяви градоначалникът. Той изказа благодарност на бившия министър Красен Кралев, който подкрепи инициативата, на сегашния министър в служебния кабинет проф. Даниела Дашева за приемствеността, както и на Българската федерация по борба. "Не на последно място - и на Станка Златева за това, което е направила за България и продължава да прави за Сливен и страната" - каза кметът.

Средствата в размер на 631 хил.лева бяха отпуснати от спортното министерство през миналата година, за да бъде изграден първия етап на спортната зала по борба. Строителните дейности ще продължат 130 дни. Залата ще се намира в парк "Юнак". Теиренът от 1 250 квадрата бе отпуснат на Златева с решение на общинския съвет. Съоръжението ще е едноетажно, с височина 7 м., с възможности за търговска дейност и за паркиране. Първоначално ще разполага с два тепиха, две съблекални и офис.

На церемонията присъстваха освен проф.Даниела Дашева, досегашният спортен министър Красен Кралев, председателят на Българската федерация по борба Валентин Йорданов, бившият земеделски министър и областен лидер на ГЕРБ Десислава Танева, председателят на общинския съвет Димитър Митев, гости и приятели на Станка Златева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони