Дневен хороскоп на Алена за вторник, 15.10.2019

На 15 октомври 2019 да почерпят

Ново дъно: България счупи рекорд за домакинска загуба

На два пъти спряха България – Англия, гостите отказват да играят

10 ранени при сблъсъци на летището в Барселона

Английски фенове се биха на „Витошка“, има ранен

Офертите за Нова година са с 11-12% по-скъпи Хубавите места ще са разпродадени до 30 ноември

Пожар в цех за бои и химикали в Габрово

Ако работите през нощта – трябва да знаете това

Заев: Правителството на Северна Македония остава посветено на Договора за добросъседство с България

Шефът на „Росатом“: Русия е готова да построи ядрена централа в Саудитска Арабия съвместно със САЩ

Гледаме малката Турна от „Майка“ в нов сериал

Двойна игра на Прокопиев с ЕВН Брокерите му спестили 87 млн. лв. на австрийското дружество при покупката на остатъка от държавния дял през 2011 г. (обзор)

Нещата според чиновниците от ЕК и по същество Право на отговор от Европейската комисия и коментар на главния редактор на "Труд"

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 15 октомври 2019

Първа копка на нова детска градина за 1,2 млн.лв. направиха в пловдивско село

Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов направи в сряда чаканата от години в пловдивското село Скутаре първа копка на детска градина, чието строителство стартира с отслужен водосвет. Парите за инвестицията от 1,2 млн.лв. са осигурени от общинския бюджет, а новата забавачка трябва да отвори врати за началото на следващата учебна година.

Дотогава трябва да бъде изградена модерна на съвременно европейско ниво и функционално обзаведена сграда с разгърната площ от 1000 квадратни метра. Детската градина в Скутаре ще приюти 4 групи малчугани, в двора на учебното заведение ще бъдат монтирани площадки за игра, а площта около тях ще бъде залесена съгласно предварително одобрен проект. След първата копка кметът на „Марица“ Димитър Иванов пожела на най-малките жители на Скутаре безгрижно детство, здраве и много игри, след което всички се хванаха за ръце и извиха голямо тракийско хоро.

До края на месец март първа копка на детска ясла ще бъде направена в пловдивското село Стряма (Община Раковски). Яслата ще е разширение на местната забавачка и ще поеме децата под 3-годишна възраст, чиито майки искат да се върнат на работните си места, но няма на кого да поверят отглеждането на малките палавници. Разширението се прави поради високата раждаемост в района на индустриална зона Раковски и увеличаващия се брой на новозаселници. Яслата в Стряма ще поеме и децата от Момино село и съседни населени места.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.