Първа наша лодка на финал

Лазар Пенев стигна директно финала на световната купа по гребане в Пловдив. Българинът спечели серията в скиф лека категория, като в последните метри изпревари с 80 стотни хърватина Лука Радонич. Първите две лодки продължават за разпределение на медалите в събота от 12,11 часа.

Приятна изненада поднесе европейската шампионка Десислава Георгиева, която постигна престижна победа. В пресявките на скиф тя изпревари двукратната олимпийска шампионка Екатерина Карстсен. Беларускинята завърши 4-ти, като бе по-бавна с 8 секунди от българката. Все пак само първите две лодки отиват директно на финал, а останалите 3 продължават в репешажите днес от 10,26 часа.

По традиция състезателите не дават върхови резултати в сериите, тъй като се класират по място, за да запазят сили за решителните гонки. Първо време в пресявката на Георгиева даде олимпийската шампионка от 2012-а Мирка Кнапкова (Чехия).

На репежашите в същата дисциплина продължава и Мадлен Маркова.

При мъжете в скифа на полуфиналите в събота пък ще гребе Кристиан Василев, след като финишира втори в своята гонка. Стартът е в 10,34 часа.

А двойките скул Станимир Халаджов/Рангел Кацарски и Николай Георгиев/Георги Чавдарски останаха четвърти и ще трябва да преминат през репешажите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт