Първа регистрирана кражба на новите годишни винетки от камион

Снимка: Труд онлайн

Откраднаха годишните винетки на "Волво" и камион "Ивеко" в Пловдив.

Криминалистите от Първо РУ на МВР-Пловдив разследват 2 сигнала за кражби на годишни винетни стикери, извършени по идентичен начин - чрез разбиване стъклата на предна дясна врата, от МПС-та, паркирани в квартал "Кючук Париж" в града под тепетата.

И двете посегателства са извършени по едно и също време - между 18 часа във вторник и 8.30 часа в сряда. Потърпевши са собствениците на камион "Ивеко" на бул. "Македония" и лека кола "Волво" на ул. "Скопие". На местопроизшествията са извършени огледи, образувани са и досъдебни производства в Първо РУ.

Цените на годишните винетки за камионите са между 808 и 1743 лв. в зависимост от категорията.

Първа кражба на годишен винетен стикер в Пловдивска област бе регистриран на 6 февруари (понеделник) в село Върбен (Община Брезово), в което живеят по-малко от 200 души и има едва 50-ина МПС-та. 48-годишен шофьор подаде сигнал в РУ на МВР-Раковски за взломното посегателство. По същото време през 2016 г. именно от Пловдивския регион тръгна „модата“ на кражба на годишни винетки, като потърпевши бяха почиващи в Хисаря курортисти. Тогава техните винетни стикери бяха изрязани заедно с част от предните обзорни стъкла на автомобилите им.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право