Първа регистрирана кражба на новите годишни винетки от камион

Снимка: Труд онлайн

Откраднаха годишните винетки на „Волво“ и камион „Ивеко“ в Пловдив.

Криминалистите от Първо РУ на МВР-Пловдив разследват 2 сигнала за кражби на годишни винетни стикери, извършени по идентичен начин – чрез разбиване стъклата на предна дясна врата, от МПС-та, паркирани в квартал „Кючук Париж“ в града под тепетата.

И двете посегателства са извършени по едно и също време – между 18 часа във вторник и 8.30 часа в сряда. Потърпевши са собствениците на камион „Ивеко“ на бул. „Македония“ и лека кола „Волво“ на ул. „Скопие“. На местопроизшествията са извършени огледи, образувани са и досъдебни производства в Първо РУ.

Цените на годишните винетки за камионите са между 808 и 1743 лв. в зависимост от категорията.

Първа кражба на годишен винетен стикер в Пловдивска област бе регистриран на 6 февруари (понеделник) в село Върбен (Община Брезово), в което живеят по-малко от 200 души и има едва 50-ина МПС-та. 48-годишен шофьор подаде сигнал в РУ на МВР-Раковски за взломното посегателство. По същото време през 2016 г. именно от Пловдивския регион тръгна „модата“ на кражба на годишни винетки, като потърпевши бяха почиващи в Хисаря курортисти. Тогава техните винетни стикери бяха изрязани заедно с част от предните обзорни стъкла на автомобилите им.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете