Първите водоноски вече са разположени в Хасково

Първите 6 водоноски вече са позиционирани в няколко хасковски квартала. Те пристигнаха днес след обед и са пълни с чиста вода от язовир „Боровица”, от който се захранва Кърджали, съобщава Haskovo.net.

Водоноските са дезинфекцирани, а водата е чиста, тествана е и е годна за пиене, обясни шефът на ВиК Хасково инж. Тодор Марков, който следи процеса по поставянето им. Те са разпределени на няколко възлови места в града, от които могат да се запасяват с питейна вода не само граждани, но и в детски градини, училища и социални домове.

Водоноски има на ул. “Ангел Кънчев” до Градската градина, в МБАЛ-Хасково, до АГО, на бул. “Илинден” до Дневен център “Марина”, до Старческия дом на Кенана, в кв. “Червена стена”. От предварително определените места без водоноска е засега само кв. “Орфей”. Ползвателите на този етап са малцина.

Очаква се утре да бъдат осигурени още шест водоноски, като всички ще бъдат пълнени от водоизточник от хасковското село Войводово, където водата е тествана.

Решението за поставянето на водоноски беше взето снощи от опeративния щаб, свикан от областния управител Минко Ангелов. До там се стигна заради завишените нива на уран във водата, заради което беше издадена забрана да се ползва за пиене и готвене.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони