Борисов: Писах на премиерите на Гърция, Испания, Ирландия, Португалия, Словакия и Хърватия да подкрепят усилията ни за справедливи мерки по пакета “Мобилност”

Пука им на циганите, че сме профукали 1 милиард за тях Красимир Каракачанов организира кръгла маса за циганизацията на България

Продават хижа и хотел на ВМЗ-Сопот Към един от имотите има планинско пасище от 1,1 млн. кв.м

НАП проверява сделките на „Артекс“ (обзор) Антикорупционната комисия изисква документи от фирмата за 4 години назад

Вижте евтиния апартамент от „Артекс“ на зам.-министъра на енергетиката Красимир Първанов

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 27 март 2019

Укрепването на свлачището по пътя Смолян – Мадан започва до лятото

700 превозвачи блокират Страсбург Шествие ще затвори и центъра на София

Рекорден ръст на потребителските заеми Спестяванията на гражданите в банките нараснаха с 4 млрд. лв.

Бисер Лазов, основен свидетел по делото “КТБ”: Цветан Василев плащаше на Иван Костов и дъщеря му (обзор) Банкерът беглец давал по 25 000 лв. на месец на бившия премиер до фалита през 2014 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 27 март 2019

Макрон продаде на Китай 300 „Еърбъс“-а

Стартира седмият сезон на „Футбол за приятелство“ Началото бе дадено от Газпром, официален спонсор на Шампионска лига

Тестват системата за електронни винетки в продължение на три дни

Калоян Паргов: Темата за дължимите обезщетения на тракийските българи продължава да е актуална

Първите дипломати на България, Гърция, Румъния и Хърватия: Ще продължим приоритетите на българското председателство

Министрите на външните работи на България, Гърция, Румъния и Хърватия – Екатерина Захариева, Никос Кодзияс, Теодор Мелешкану и Мария Пейчинович-Бурич, проведоха четиристранна среща в Ню Йорк, на която обсъдиха развитието на европейската интеграция на Западните Балкани и други въпроси от международния дневен ред.

Това е втора подобна среща в този формат в рамките на Общото събрание на ООН, съобщават от пресцентъра на Министерски съвет.

“Колеги, много е важно да се продължи работата с нашите партньори от Западните Балкани. Следващата година е важно да покажем, че ЕС държи на своите решения. Надявам се тогава да започнат преговори за членство с Тирана и Скопие. А и двете страни трябва да покажат, че са готови да извършат реформите”, каза Екатерина Захариева.

На 26 юни т.г. под председателството на Захариева държавите-членки постигнаха компромис в Съвета “Общи въпроси” на ЕС и дадоха зелена светлина за бъдещите преговори за присъединяване с Република Македония и Република Албания. “Съветът се съгласи да приеме положително напредъка и да отвори пътя за започване през юни 2019 година на преговори за присъединяване”, бе записано в заключенията на Съвета.

Захариева изтъкна важността на референдума в Скопие за споразумението с Гърция, както и необходимостта всички шест държави от региона, които още не са членки на ЕС, да продължат за изпълняват реформите и препоръките, за да има видим напредък.

Министър Мария Пейчинович-Бурич изтъкна, че от последната среща миналата година регионът вече е много променен.

“Ще продължим добрата работа на България по време на нашето председателство на Съвета на ЕС”, заяви и румънският първи дипломат Теодор Мелешкану.

Министър Никос Кодзияс предложи всички заедно да посетят Скопие и Тирана, за да покажат политическа подкрепа за тези страни.

Министър Захариева констатира, че четиристранният формат е много полезен и предложи той да бъде разширен на всички нива в министерствата от четирите държави.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.