Украински моряци бедстват на кораб без храна и заплати

Рецидивист в домашен отпуск се гаври с пенсионерка

Национал на Нигерия в „Локо“ (Пд)

22-годишен преби до безсъзнание момичето, с което живее

Няма основания за грипна ваканция във Велико Търново

Георги Гатев остава без достъп до секретна информация

Жена изгоря в пожар

Зелените пробутват текст, който блокира втория лифт

33 души са арестувани в Италия по подозрения, че са членове на китайската мафия

Съвети за отлична зимна ваканция в Пампорово Изберете хотел с добра локация, СПА и вкусна храна

Полша: Очакваме по-силно присъствие на американски войски в страната

Ски карти по левче в Боровец и Банско Намалението е за децата по повод деня на снега

Откриха мъртъв български таксиметров шофьор в Англия Йордан Борисов е получавал писма от местните власти, че може да му бъде отнето разрешителното

Прокуратурата внесе протест срещу предсрочното освобождаване на Васил Маникатов

Прокуратурата иска затвор за смърт с един удар

Първите общински контрольори в Пловдив проверяват вече в градските рейсове

Първите общински контрольори в Пловдив вече проверяват картите и билетите в автобусите на градския транспорт под тепетата, чиито линии се обслужват само от частни превозвачи. От 1 март на щат в общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта“ бяха назначени първите четирима служители, които всекидневно проверяват средно над 40 рейса.

Контрольорите разполагат с уреди, които се свързват автоматично с монтираната в автобусите електронна система. Освен издадените електронни карти се проверяват и всички действащи към момента превозни документи. Директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ Борислав Кръстев“ обясни, че тепърва ще се назначават още десетки нови контрольори, а основните изисквания към тях ще са опит в градския транспорт, вежливо отношение към пътниците, комуникативност и желание да прилагат модерните компютърни технологии в пряката си работа.

За изпълнение на новата за града дейност засега ще се разчита и на съдействието на кондукторите и контрольорите на частните превозвачи. Целта е със съвместни усилия да се постигне по-добър контрол при прилагане на относимото законодателство, без това да води до излишни затруднения за пътуващите. „Предстои обяснителна кампания сред гражданите как да ползват новата система за таксуване в градския транспорт. Целта ни е да стимулираме хората да спазват правилата. Компромиси за тези, които ги нарушават, няма да има и санкции ще се налагат безкомпромисно“, декларира заместник-кметът по транспорта в Община Пловдив инж. Златин Велев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.