Първите общински контрольори в Пловдив проверяват вече в градските рейсове

Първите общински контрольори в Пловдив вече проверяват картите и билетите в автобусите на градския транспорт под тепетата, чиито линии се обслужват само от частни превозвачи. От 1 март на щат в общинско предприятие "Организация и контрол на транспорта" бяха назначени първите четирима служители, които всекидневно проверяват средно над 40 рейса.

Контрольорите разполагат с уреди, които се свързват автоматично с монтираната в автобусите електронна система. Освен издадените електронни карти се проверяват и всички действащи към момента превозни документи. Директорът на ОП "Организация и контрол на транспорта" Борислав Кръстев" обясни, че тепърва ще се назначават още десетки нови контрольори, а основните изисквания към тях ще са опит в градския транспорт, вежливо отношение към пътниците, комуникативност и желание да прилагат модерните компютърни технологии в пряката си работа.

За изпълнение на новата за града дейност засега ще се разчита и на съдействието на кондукторите и контрольорите на частните превозвачи. Целта е със съвместни усилия да се постигне по-добър контрол при прилагане на относимото законодателство, без това да води до излишни затруднения за пътуващите. "Предстои обяснителна кампания сред гражданите как да ползват новата система за таксуване в градския транспорт. Целта ни е да стимулираме хората да спазват правилата. Компромиси за тези, които ги нарушават, няма да има и санкции ще се налагат безкомпромисно", декларира заместник-кметът по транспорта в Община Пловдив инж. Златин Велев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони