Първият голям тест за Валверде

Athletic Bilbao's coach Ernesto Valverde gestures before the UEFA Europa League quarter finals second leg football match Sevilla FC vs Athletic Club Bilbao at the Ramon Sanchez Pizjuan stadium in Sevilla on April 14, 2016. / AFP PHOTO / JORGE GUERRERO

Първият голям тест за новия наставник на „Барселона“ Ернесто Валверде предстои тази вечер срещу „Ювентус“. Бившият треньор на „Атлетик“ (Билбао) тръгна ударно начело на каталунците – 3 победи от 3 мача и без допуснат гол. Стартът в Примера дивисион е най-добрият за клуба от сезон 1928/29.

Първият двубой на Валверде в настоящото издание на Шампионската лига се явява и първото му голямо изпитание предвид сравнително непретенциозните съперници досега - „Бетис“, „Алавес“ и „Еспаньол“. Испанското издание „АС“ също е на мнение, че от срещата с „бианконерите“ ще си проличи доколко каталунците са готови за старта на сезона. Вестникът подчертава и класата на Пауло Дибала, реализирал 7 гола за „Юве“ от началото на кампанията. Изключително ласкаво за аржентинеца се изказа и легендарният бивш играч на „черно-белите“, французинът Давид Трезеге.

„Пауло е настоящето, но и бъдещето – обясни Трезеге. - Той се развива много добре, отбелязва доста голове и е много стабилен физически. И безспорно има качествата на играч от най-висока класа. Да се изправи срещу Меси на „Камп ноу“ със сигурност ще му донесе допълнителен заряд. Той е достатъчно отговорен, решителен, но и спокоен на терена".

Ернесто Валверде няма да може да разчита на контузените Рафиня и Арда Туран. Очакванията са като титуляр да започне най-скъпото попълнение в историята на клуба – Осман Дембеле. Закупеният за 105 млн. евро от „Борусия (Дортмунд) играч дебютира през уикенда срещу „Еспаньол“. Той влезе като резерва и дори се отчете с асистенция за гола на Луис Суарес.

Подобно на домакините и тимът на Масимилиано Алегри има своите проблеми. Колумбиецът Хуан Куадрадо е наказан след червения картон във финала на Шампионската лига през юни, а Джорджо Киелини и Сами Кедира са контузени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят