Първият мач на Григор Димитров в Пекин на живо по Mtel Sport 1

Mtel Sport 1 ще излъчи на живо дебютния двубой на Григор Димитров на тенис турнира от сериите ATP 500 в Пекин. Мачът стартира във вторник в 7:30 сутринта, а съперник на първата ни ракета е босненецът Дамир Джумхур.

Димитров, който е трети поставен в схемата на турнира, в момента е на осмо място в ранглистата на ATP, а неговият опонент е 36-и в класацията. До момента двамата са срещали само веднъж, във Флорида през 2016 г., където българинът надделя след обрат в три сета. Ако най-добрият ни тенисист спечели, ще се изправи срещу победителя от латиноамериканския сблъсък между аржентинеца Хуан Мартин дел Потро и уругваеца Пабло Куевас.

Поставен под номер 1 в схемата на надпреварата е Рафаел Надал, който в първия кръг ще мери сили с французина Лука Пюи. Освен испанецът, другите основни конкуренти на Димитров по пътя към титлата ще бъдат германецът Александър Зверев, испанецът Пабло Кареньо Буста, сънародникът му Роберто Баутиста Агут и американецът Джон Иснър. Първата осмица в схемата се допълва от чеха Томаш Бердих и Ник Кирьос от Австралия.

Турнирът China Open е с награден фонд от над 3 милиона долара. Състезанието се провежда в Green Tennis Center, изграден специално за Летните олимпийски игри в Пекин през 2008 г. Комплексът разполага с 11 корта, като централният „Диамантен корт” разполага с подвижен покрив и е с капацитет от 15 000 седящи места.

Mtel Sport 1 ще следи в реално време всичко най-интересно от надпреварата в китайската столица, като в първите кръгове спортният канал ще излъчва по 5 мача на ден. Първите срещи за деня стартират в 7:30 часа, а последните около 15:00 часа. Мачът за титлата е от 14:30 часа в неделя и също ще може да се гледа в директно предаване по Mtel Sport 1.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт