Първият съперник на Димитров в Бризбейн: Ще направим шоу с Григор

Джон Милман не се страхува, че още във втория кръг на турнира в Бризбейн ще се изправи срещу лидера в схемата Григор Димитров. Австралиецът е 128-и в света и е наясно, че е в ролята на аутсайдер, но се надява да направи труден живота на фаворита.

„За мен вече е традиция да играя с водача в основната схема във втория кръг – призна 28-годишният Милман, който на същия етап измъчи Анди Мъри през 2013-а и Роджър Федерер година по-късно. – Очаквам с нетърпение това предизвикателство и мисля само за мача с Димитров. Той се утвърди като един от големите фаворити в тура и мачът ще е много труден зае мен. Но аз си мисля, че имам недовършена работа на турнира. Нямам какво да губя и очаквам с Григор да направим шоу.“

Мачът е днес, а междувременно българинът си осигури класиране за полуфиналите на двойки. Димитров и американският му партньор Райън Харисън надиграха със 7:6 (2), 7:6 (2) австралийците Ник Кириос и Мат Рийд и ще спорят за място на финала с Хенри Континен (Финландия) и Джон Пиърс (Австралия).

Кириос може отново да се изпречи на пътя на Григор на полуфиналите поединично. Звездата на домакините стартира с труден успех срещу сънародника си Мат Ебдън – 6:7 (3), 7:6 (5), 6:2, като по време на мача трябваше да се пребори с болките от лека травма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт