Първи кадри от „Ирландецът” на Скорсезе

Епосът е по действителни събития

Първите кадри от епичната драма по действителни събития “Ирландецът” станаха най-обсъжданата тема във филмовите среди и изпълниха с вълнение всички почитатели на легендарния режисьор Мартин Скорсезе. Филмът на стрийминг платформата Netflix е с рекорден за Скорсезе бюджет от около 200 милиона долара и се очаква да бъде пуснат през октомври, а преди това ще има световна премиера на фестивала в Ню Йорк в края на септември.

Актьорският състав е исторически – Робърт Де Ниро, Джо Пеши, Харви Кайтел и Ал Пачино. Скорсезе за пръв път работи с Пачино и отново се събира с Де Ниро и Пеши, които режисира в шедьоврите “Разяреният бик”, “Добри Момчета”и Казино”. С Кайтел е работил също многократно, включително в други два свои велики филма – “Опасни улици” и “Шофьор на Такси”, в които отново участва и Де Ниро.

“Ирландецът” е по сценарий н носителя на “Оскар” Стивън Зейлиън (“Списъкът на Шиндлер”, “Бандите на Ню Йорк”), базиран на романа на Чарлс Брант “I Heard You Paint Houses”, който разказва за живота на профсъюзния представител и наемен убиец на мафията Франк “Ирландеца” Шийран (Де Ниро), отговорен за над 25 убийства и свързван с превърналата се в легенда смърт на Джими Хофа (Пачино). Самият Шийран твърди, че убийството на Хофа му е поръчано от мафиота Ръсел Бъфалино (Пеши). Десетилетия след изчезването на Джими Хофа през 1975-а година остава мистерия къде е трупа му.

В останалите роли са имена като Ана Пакуин, Боби Канавале, Рей Романо, Стивън Греъм, Катрин Нардучи, Дж. Ч. Макензи, Крейг Винсент и др.
“Ирландецът” ще бъде едно от филмовите събития на годината.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.