Първи кадри от новия филм на Спилбърг Проектът е носталгично намигване към 80-те години на миналия век

Кадри от филма

“Играч първи, приготви се” е заглавието на новия филм на Стивън Спилбърг, а преди дни в Интернет изплуваха първите кадри от амбициозния проект.

null
Произведението е вдъхновено романа на Ървинг Клайн и представлява носталгично намигване към естетиката на 80-те години на миналия век.

Ето какво казва автора Клайн за екранизацията: “Творчеството на Спилбърг директно повлия на разказа и начина, по който развих историята. Той да режисира е направо прекалено идеално, за да е възможно. И все пак се случи.”

Прекрасната Оливия Кук
Прекрасната Оливия Кук

Ето го и сюжета: „През 2044 година реалността представлява грозна картинка и всички хора прекарват времето си във виртуален свят на име OASIS, като по този начин избягват енергийната криза и главоломното нарастване на населението. Създателят и собственик на софтуера, който поддържа гигантската игрова платформа, умира. Оказва се, че той е завещал несметните си богатства на онзи, който успее да открие всички следи, оставени в системата, да събере определен брой ключове и да разкрие посланието, скрито зад три “врати”. Парите са много и това променя света: хората изоставят всичко в търсене на следите, но за да ги открият, трябва да се превърнат в експерти на тема “поп-културата на 80-те”. Защото всичко от 80-те – от телевизия до музика и кино, е било в основата на израстването на създателя на OASIS. Смъртта му неволно трансформира жадните за наследство в спецове по история.

Тийнейджърът Уейд Уотс се натъква на първата следа, но скоро бива обкръжен от играчи, които са готови да го убият, за да се доберат до наградата. За да оцелее, Уейд трябва да спечели и да се изправи срещу реалния свят, от който винаги е искал да избяга.”

Сценаристи са Зак Пен и Ерик Ийсън по романа на Ърнест Клайн. В главните роли ще видим Тай Шеридан, Оливия Кук, Лена Уейт, Бен Менделсон, Марк Райлънс, Саймън Пег и Т. Дж. Милър.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете