Синоптикът Петър Янков пред “Труд”: 30 000 гръмотевици ударили България за ден

Италия е първи приятел на САЩ

Кмет давал 30 000 лв. подкуп на общинар (обзор) Местен бизнесмен осигурявал парите за рушвета

Сухопътните сили на САЩ след трагедията в Чешнегирово: Обучаваме се в реалистична среда

Иракли Кобахидзе, председател на парламента в Грузия: Възобновяването на директните полети между България и Грузия ще увеличи туристическия обмен

17 800 стикове за бездимни цигари задържаха митничари в сръбски автобус

Над 250 самодейци се изявиха на събор на читалищата в община Елена

Решават до месец за присъдата на акушерката Ковачева

ЦСКА срещу тима на Савичевич и Миятович

Новата американска посланичка – кюрдска бежанка от Ирак Документалният филм American Herro разказва за живота на Херо Мустафа

Художникът Ставри Калинов: Крадецът от изложбата е чужденец

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 19 юни 2019

„Лъвиците“ разкъсаха световния шампион

Обявиха тревога от цунами след силно земетресение до Япония

Мария Илиева се показа по бански (СНИМКИ)

Първи фестивал на еко и биопроизводителите събира любители на натуралното в Садово

Фестивал на еко и биопроизводителите и арт творците ще събере от петък до неделя за първи път в Садово почитатели на чистите екологични храни и напитки, последователи на биоземеделието и любителите на сувенири от естествени материали.

Фермери, занаятчии и производители от цялата страна ще представят своите натурални продукти, а лектори, специализирали в натуралното земеделие и пермакултурата, ще научат желаещите как да се грижат по природосъобразен и хармоничен начин за стопанството си. „Провеждането на фестивала е естествен отглас на все по-силно нарастващия обществен интерес към здравословното хранене, ориентиране към природосъобразен живот, чисти и свежи плодове, зеленчуци и храни и грижата за нашите деца и семейства. Това са и причините да представим не само разнообразни хранителни продукти, но да се насочим и към широка палитра от производители в куп области, чиято продукция може да е част от по-здравословното и хармонично ежедневие“, коментира Нели Дакова, организатор на фестивала. „Община Садово е естествен домакин на такъв фестивал, тъй като е важен селскостопански център, известен с богатите си реколти от плодове и зеленчуци, а тук се произвеждат едни от най-качествените и вкусни фъстъци у нас.

В Садово се намира и първото професионално земеделско училище в България, което е открито още през 1883 г. и просъществувало и до днес като селскостопанска гимназия. Тук е създадена и първата земеделска опитна станция у нас, а в местния Институт по растителни и генетични ресурси „Константин Малков“ се намира най-голямата генетична банка за растителни култури на Балканите“, твърди кметът на Садово Димитър Здравков.

Първото издание на новия фест ще съвпадне с традиционния Празник на фъстъка и с националния фолклорен фестивал „Георги Пендов“, посветен на известния местен кларинетист.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.