Първолак пребит от съученик в Бургас

Снимка: Архив

От училището: Избит му е млечен зъб

Първолак е бил пребит от свой съученик в бургаско училище. Това стана ясно, след като родителите завели момченцето си в болница. След училище то се оплакало, че има болки в корема. Тогава баща му, който го взел от школото забелязал, че детето му е с избити зъби.

Неизвестно защо, след като скандалът гръмна, институциите се изпокриха. Шефката на образователния инспекторат на МОН Виолета Илиева, която е била информирана за случката веднага, бе изключила телефона си.

Единствено полицията си свърши работата. Дойдоха униформени и бе установено, че детето е пострадало от свой съученик- от същия клас, коментираха родители на други деца от училището.

От полицията обаче случаят се прехвърля за разследване на инспектората на МОН, психолози и социални работници, защото става дума за малки деца.

Детето е било заведено в държавната Бургаска болница /МБАЛ/. То наистина е с избити зъби. Правят му контролни прегледи в момента, заради болките в корема, казаха лекарите от здравното заведение.

Пострадалото момче се казва Даниел, става дума за училище "Константин Преславски", което се намира в жк "Славейков".

Това не е истинската случка. По време на заниманията по физическо, те са били изведени на площадката. Преподавателката е разделила децата на три групи. В момента на инцидента тя била обърната към групата, която играела народни танци. Момчетата играели футбол. След като единият отбор победил, потърпевшият първокласник и негов съученик се скарали заради играта. Единият бутнал другия, той паднал и се ударил в лицето. Изпаднал му зъб, който е млечен. Това обясниха пред "Труд" от училището на пострадалия Даниел - "Константин Преславски".

Оттам наблегнаха на факта, че родителите на пострадалия им ученик нямат претенции към тях. След инцидента, Даниел дори останал в занималнята и пишел домашните си.Освен това сигналът в полицията не бил подаден от бащата на детето, а от Бърза помощ, "неизвестно защо", каза заместничката на директора, който пък бил в отпуск.

В петък по обед инспектори от Детска педагогическа стая разпитваха учениците от класа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България