Първолаците в Бургас ще учат английски

И първолаците в Бургас вече започнаха да учат английски език. Така ще се надградят натрупаните знания у децата, придобити в детската градина. Това съобщиха от общината в морския град. За целта е създадена необходимата организация, информират от администрацията.

Осигурен е финансов ресурс и проведено необходимото обучение на 31 преподаватели. Всеки от тях е разработил и представил за одобрение дидактически игри, с които да надгради задължителния материал от учебника.

Още миналата година обучението по английски език стартира за 5 и 6-годишните малчугани в детските градини по инициатива на кмета Димитър Николов.

В програмата за първи клас обаче досега нямаше заложени такива часове. Това щеше да спре инерцията на децата и да ги вкара в нулева година по отношение овладяването на езика. За да не се прекъсне процесът, за да има полза и смисъл от уроците в детската градина, от този месец английският се преподава на близо 2000 първокласници, разпределени в 90 групи.

Записването е по желание, но от тази възможност се възползваха родителите на 80 % от всички ученици на тази възраст в Бургас. Така те няма да харчат пари за частни уроци.

Английският език вече е част от официалната учебна програма за първи клас в Бургас и като такъв се изучава безплатно два пъти седмично.

В забавачката децата на Бургас учат английски вече две години, от учебната 2014- 2015- та година. В Бургас от днес /четвъртък/  стартира и компютърно обучение в шест детски градини, което ще обхване 300 деца. За целта са им осигурени таблети и интерактивни дъски от общината в града.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони