Мачовете и спортът по телевизията днес, петък, 13 декември 2019

„Лудогорец“ продължава в Европа и напролет!

Дневен хороскоп на Алена за петък, 13.12.2019

На 13 декември 2019 да почерпят

Външният министър на Македония: Езикът ни има свое историческо развитие и е признат от лингвистите

НСО за блъснатото дете: При вина на служителя ни ще бъдат предприети всички законови мерки

Румен Радев: От върховенството на закона зависи българите да вярват в държавата си

Цвета Караянчева събра бившите председатели на парламента в навечерието на Коледа

Започна рекултивиране на сметището на Пазарджик

„Канал Истанбул” ще бъде решен на търг Трасето между Черно и Мраморно море ще е 45 км

Автомобил на НСО е ударил 14-годишно дете

Вицепрезидентът: Възможност за достоен живот дължим на хората с увреждания

Американският Сенат прие с единодушие резолюция, признаваща арменския геноцид

Стачка спира междуградските автобуси

Пентагонът с бюджет за 738 млрд. долара

Първолаците в Бургас ще учат английски

И първолаците в Бургас вече започнаха да учат английски език. Така ще се надградят натрупаните знания у децата, придобити в детската градина. Това съобщиха от общината в морския град. За целта е създадена необходимата организация, информират от администрацията.

Осигурен е финансов ресурс и проведено необходимото обучение на 31 преподаватели. Всеки от тях е разработил и представил за одобрение дидактически игри, с които да надгради задължителния материал от учебника.

Още миналата година обучението по английски език стартира за 5 и 6-годишните малчугани в детските градини по инициатива на кмета Димитър Николов.

В програмата за първи клас обаче досега нямаше заложени такива часове. Това щеше да спре инерцията на децата и да ги вкара в нулева година по отношение овладяването на езика. За да не се прекъсне процесът, за да има полза и смисъл от уроците в детската градина, от този месец английският се преподава на близо 2000 първокласници, разпределени в 90 групи.

Записването е по желание, но от тази възможност се възползваха родителите на 80 % от всички ученици на тази възраст в Бургас. Така те няма да харчат пари за частни уроци.

Английският език вече е част от официалната учебна програма за първи клас в Бургас и като такъв се изучава безплатно два пъти седмично.

В забавачката децата на Бургас учат английски вече две години, от учебната 2014- 2015- та година. В Бургас от днес /четвъртък/  стартира и компютърно обучение в шест детски градини, което ще обхване 300 деца. За целта са им осигурени таблети и интерактивни дъски от общината в града.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Това е добре:) Ние започвахме да учим чужд западен език от 7 клас, а руски от 5 кл. Първите 4 се концентрирахме на майчиния или Български. До края на 4 клас трябваше да усвоим почти цялата граматика и то добре:), правопис, почти мн добре, умения да преразказваш и сам да пишеш малки съчинения и разбира се имахме много диктовки, а после ни се проверяваше стриктно правописа, имахме и мн четения в клас. даже състезания по гладко и бързо четене:))) При сегашната ситуация е добре да се започне по-рано с чуждия език и разбира се да не се товарят с допълнителни пари родителите, които и без това се чудят как да свързват двата края и плащат парно, ток и пр. Ол да бест, хев а найс дей, бонжур, добрава дня и пр езики:)

  2. чудесно! да се помисли и как часовете по английски да се учетворят, а кметът да подаде молба да станем американски щат.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.