Първолаци демонстрираха как се учи чрез игри

Първолаците усвояват знанията с удоволствие на интерактивната дъска.

Открит урок в ОУ „Христо Ботев“ показа какво са усвоили малчуганите

Интерактивните уроци са част от общинския проект „Първокласно начало“

С ентусиазъм и усърдие първокласниците от ОУ „Христо Ботев“ в бургаския квартал „Долно Езерово“ се включват в интерактивни уроци всеки ден. Чрез различни игри и забавни занимания, на интерактивна дъска и таблети, малчуганите усвояват знания по български език и математика.

Първолаците вече се включиха и в открит урок, по време на който демонстрираха наученото досега чрез образователни игри на учебните електронни устройства.

Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Общинарите припомниха, че провеждането на интерактивните занимания е част от проекта „Първокласно начало“, който се реализира от Община Бургас във всички училища на нейната територия.

В резултат на проекта, всички кабинети за първокласници бяха реконструирани изцяло преди учебната година. Всички стаи са обзаведени с антибактериални настилки, лед осветление, нови шкафчета, нови единични чинове, които могат да се конфигурират по различен начин. Има и нови интерактивни дъски с възможности за използване на електронни учебници и електронен дневник.

От новата учебна година ОУ „Христо Ботев“ в квартал „Долно Езерово“ вече има изцяло нова и модерна столова, съобщиха още от кметството в Бургас. В нея децата могат да се хранят – да закусват, да обядват и да се възползват от възможността за свободна консумация ,без да напускат двора на учебното заведение. Помещението е изцяло обновено, ремонтирани са и сервизните и обслужващи помещения, обособена е тоалетна за ученици с физически увреждания.

За учениците най- атрактивните придобивки са двете нови игрища за баскетбол и хандбал и за футбол.

„Чрез игри се учи с истинско удоволствие“, коментираха преподавателите и първолаците, които изнесоха открития урок в училище „Христо Ботев“. Много от учениците споделиха, че българският и математиката вече са любимите им предмети.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.