Пътните ремонти в Община Раковски ще продължат до Нова година

Усилени ремонтни дейности по пътната мрежа на територията на Община Раковски ще продължат почти до Нова година, ако хубавото време се запази и през следващия месец декември, не крият от екипа на кмета Павел Гуджеров. „Служителите на общинско предприятие „Благоустрояване и превенция” работят на пълни обороти и на няколко точки едновременно, като целта е да завършат в срок поетите поетите ангажименти към жителите на общината.

Пътните ремонти в Община Раковски ще продължат до Нова година

Разпоредил съм на директора на предприятието Петър Антонов да изпрати екипи, които да работят едновременно на ул."Лайка" в квартал „Генерал Николаево” и на улица „Оборище” в квартал „Секирово” в Раковски, както и в село Чалъкови”, съобщи кметът Павел Гуджеров. „Времето работи за нас и ако се задържи така, ще успеем до края на годината да завършим ул."Лайка" и да подготвим първи етап от ул. ”Цанко Церковски” в квартал „Секирово” за асфалтиране - в частта от ул.”Петър Богдан” до ул. „Яко Яковски”. Бързаме с подготовката на улиците за полагането на асфалт, понеже падне ли температурата под 6 градуса стандартите не позволяват асфалтиране.

Пътните ремонти в Община Раковски ще продължат до Нова година

Затова започнахме работа и по ул. „Оборище”, въпреки че тя е в плана ни за 2018 година. Възползваме се максимално от метереологичните условия и не жалим сили и ресурс”, коментира Петър Антонов, директор на ОП „Благоустрояване и превенция”. Той призна, че състоянието на уличната инфраструктура в село Чалъкови е трагично. От десетилетия в малкото пловдивско село не е влизала пътно-строителна техника. Само за няколко дни общинското предприятие „Благоустроуване и превенция” ударно изкърпи 1000 метра от уличната мрежа и асфалтира всички дупки в селото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България