Локомотив на пътнически влак за Бургас се запали Инцидентът предизвика промяна в разписанието

Снимка: Архив

Около 09:35 ч., в участъка между гарите Сливен и Желю войвода, локомотивната бригада на пътническия влак № 80143 от Сливен за Бургас забелязва дим, който излиза от машинното отделение на локомотива, съобщават от пресцентъра на БДЖ.

Машинистите своевременно са предприели незабавни превантивни действия с цел гарантиране на безопасността на пътниците във влака, като са задействали противопожарната система на локомотива и са използвали наличните пожарогасителни средства. Локомотивът е отделен на безопасно разстояние от пътническите вагони. Подаден е сигнал до Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението”.

За пътниците от влака ще бъде осигурен превоз с автобуси за придвижване до крайната гара на маршрута. В пътническата композиция пътуват около 30 пътника.

С променен маршрут ще се движат два бързи влака между София и Бургас. Тези влакове ще бъдат отклонени през Стара Загора.

Възникналото запалване в машинното отделение на локомотива по никакъв начин не е застрашило живота и здравето на пътниците във влака и превозния персонал.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. по линия София – Бургас редовно се палят локомотиви и влаковете се движат ВИНАГИ със закъснение, стигащо до 3 часа. И никой не е в състояние да предвижи пътниците и да ги обезщети за голямото закъснение
    Няма такава държава.

  2. Ами от тези стари и издъхващи локомотиви,какво очаквате? Само неприятности и поражения на машинистите.Тук-таме по някоя катастрофа.

  3. Най – добре и безопасно за хората е, да съберат всички локомотиви на някое безопасно място и ги оставят да се запалят и си изгорят спокойно.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.