На 26 юни 2019 да почерпят

Електрическа буря в кралския двор Jaguar I-Pace изстреля най-болезнената стрела към сърцето на Германия

Опрощават дългове след 10 г. по пътя към Голготата Директива на ЕС чисти борчове на граждани със свободна професия

Трус от 2,9 по Рихтер е регистриран на 25 км южно от Кулата

Заловиха ръководителя на клона на „Ислямска държава“ в Йемен

Доналд Тръмп заплаши Иран със заличаване

Посланикът на САЩ в НАТО: Засега нямаме защита от руските крилати ракети

Експлозия избухна в нефтена рафинерия в Испания близо до Гибралтар (СНИМКИ и ВИДЕО)

Тръмп назначи Стефани Гришам за нов прессекретар на Белия дом

Тома Белев в схема за бетониране на морския бряг В нарушения на закона общинари пробутват „еколога“ като главен изпълнител за доработването на Интегриран план за управление

„Спейс екс“ изведе в орбита нови спътници и атомен часовник (ВИДЕО)

Обърнал се тир блокира пътя Видин-Монтана

Гореща вълна обхваща Европа, температурите скачат над 40 градуса

6,5-литров двигател V12 с мощност 770 коня и задвижване 4х4 прави лятото още по-горещо

Кражбите в Борисовата градина Кметът Фандъкова докладва сделките в парка

Пътни проекти за 7,4 млн. лв. планират в Опака

Кметът на Опака открива ремонтирания път Крепча – Голямо градище.

Ремонтите ще обхванат пътя Крепча – Гърчиново – Люблен

Проекти за реконструкция и рехабилитация на четвъртокласна пътна мрежа, както и на улици в селата за близо 7,4 млн. лв. включи в капиталовата си програма за тази година oбщинската администрация в Опака.

Кметът Лютфи Реянов вече изпълни ангажимента си за обновяване на пътя между Крепча и Голямо градище. В рехабилитация на близо 8 км от трасето бяха вложени близо 4,5 млн. лв. Сега общината планира да инвестира и в двете населени места, като се ремонтират улици и тротоари. Проектът е по Програмата за селските райони и чака одобрение.

Ръководството на общината включи в плановете за ремонти на общинската мрежа и пътя Крепча – Гърчиново – Люблен. В това направление се предвижда рехабилитация на 9 .км. Проектното предложение по мярка „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ е разчетено за 5,7 млн. лв.

Средствата ще дадат възможност за реконструкция на отводнителни канавки и водостоци, слагане на мантинели на целия път, който ще бъде с нова асфалтова настилка, полагане на хоризонтална и вертикална маркировка.

С целеви средства от централния бюджет в размер на близо 37 000 лв. ще бъдат ремонтирани улици и в общинския център.

Община Опака предвиди за активния строителен сезон да обнови и основни обекти от културната инфраструктура. Капиталовите разходи за 2017 г. включват ремонти на сградите на три читалища. Това са „Пробуда-1922“ в град Опака, „Христо Ботев“ в Голямо градище и „Изгрев – 1954“ в село Крепча.

Предстои да се извърши ремонт на сградата на Младежкия дом и на ритуалната зала в града. Финансирането е от републиканския бюджет.

47 деца и възрастни с увреждания чакат за лични асистенти

Близо 47 са чaкaщите зa coциaлнaтa ycлyгa личeн и социален асистент в община Опака. Те са подали заявления за включване в проект „Нови възможности за грижа и независим живот чрез създаване на Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда – гр. Опака“, финансиран от ОП РЧР.

В момента по него са ангажирани 44 асистенти, които се грижат за 51 възрастни и деца с увреждания, както и хора над 65-годишна възраст, които са болни и не могат да се обслужват сами. В рамките на проекта е изгpaдeн Цeнтъp зa пoчacoвo пpeдocтaвянe нa пcихoлoгичecки и здpaвни ycлyги зa coциaлнo включвaнe, кoйтo ce нaмиpa в cгpaдaтa нa бившия Младежки дом. В нeгo paбoтят coциaлeн paбoтник, пcихoлoг, здравен асистент и yпpaвитeл. Проектът ще продължи до края на тази година, но в общината има остра нужда от последващи дейности в тази посока.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.