Пътувалият на автостоп с убиеца на Виола: Извадих късмет, че съм жив

Звездимир Ташев, младият мъж, който на 24 юни беше пребит на пътя от Стефан Стефанов - обвинен за жестокото убийство на 29-годишната Виола, разказа, че често пътува на автостоп и винаги е имал положителни преживявания.

Във фаталния ден тръгнал с приятелката си за Бургас, тя имала рожден ден. Първо ги качил мъж с ван, но той решил да остане в Стара Загора да преспи, защото бил изморен. Оставил ги на пътя преди града.

Тогава спира джип и ги качва. Зад волана е Стефан Станев, разказа Ташев по БТВ. Представил се истинското си име. Държал се нормално и бил любезен. Карал с нормална скорост и с нищо не издавал, че е агресивен…

Изведнъж попитал Звездимир дали взима „картони”, на въпрос какво е това обяснил, че е LSD – синтетичен наркотик, който често взимал и тогава дяволът в него се пробуждал. Ташев за първи път се притеснил леко. Тогава Стефан спрял, за да отиде по малка нужда… отворил вратата на Звездимир и го ударил няколко пъти с бокс, поискал пари и ценности.

Приятелката на момчето успяла да изхвърли багажа и да излезе на пътя, а Ташев успял да се отскубне от колана и да падне до колата. Станев извадил портфейла му и взел парите – малко под 200 лв. Когато момичето започнало да вика за помощ, той потеглил. Никой от минаващите не спрял, за да помогне.

Звездомир Ташев се обадил на тел. 112 – след повече от час дошла линейка, патрулна кола така и не дошла.

Младият мъж е благодарен на лекарите в болница „Св.Панталеймон” в Ямбол, които са се погрижили за него.

Той разбрал, че Стефан Станев е убил приятелката си, преди да ги качи на стоп в София, когато се прибрал след лечението. "Казах си, че съм извадил късмет, че съм жив", сподели Звездимир.

Коментари

Задължително поле