Русия и Китай правят ваксина срещу новия вирус Пекин предал на Москва генома

ФИФА плаши „Левски“ с отнемане на точки

Трети мач без гол за ЦСКА

Борисов се срещна с външния министър на Саудитска Арабия (ВИДЕО) Има възможност България да бъде регионален център за газоразпределение на Балканите, заяви премиерът

Музеят събра 8000 лева за реставрация на икони

Светофарна сигнализация в Стара Загора избягва конфликти между пешеходци и шофьори

Професионални риболовци искат строги наказания за фирми, нанасящи щети на екосистемите Настояват риболовният билет да поскъпне с 5 лева

Васил Божков: Държавният апарат работи срещу собствените си закони, в опит да унищожи частен бизнес и ПФК „Левски“

Председателят на Асоциацията на заведенията: Протестът ни беше политически яхнат

Ашли с гурбетчийска песен Режисьор на видеоклипа е Ненчо Касъмов, сниман е в Сандански и Мелник

Германия спира производството на електроенергия от въглища до 2038 г.

МЗХГ стартира информационна кампания за директните плащания през 2020 г.

Томислав Дончев: България може да служи като пример за усвояването на евросредства по кохезионната политика

Пастир попалил имущество за над 50 000 лева, за да отмъсти на работодателя си

България се представя като ловна дестинация на изложение в Дортмунд

Пътуваме повече в Австрия, по-малко в Русия Посрещнали сме най-много румънци у нас през ноември

През ноември тази година с 12,6% повече българи са посетили Австрия в сравнение с регистрираните пътувания през същия месец на 2018 г.

Традиционно през зимата в България идват най-много британци, които се насочват към зимните ни курорти

С 12,6% повече българи са посетили Австрия през ноември тази година в сравнение с регистрираните пътувания през същия месец на 2018 г. Най-много са хората, пътували в страната, с цел екскурзия, като повечето българи се насочват към Виена, която традиционно от средата на ноември започва своите коледни тържества и базари. Това показват последните данни на Националния статистически институт.

Най-голям дял от общия брой пътувания през есенния месец до всички дестинации са били с цел гостуване, обучение, посещение на културни и спортни мероприятия – 45%, следвани от тези със служебна цел – 28,2%, и за почивка и екскурзия – 26,8%.

През ноември пътуванията на българи в чужбина са общо 438 хиляди или с 2,8% повече на годишна база, отчита НСИ.

Другата дестинация за туризъм на българите е Германия, до където с 11% повече българи са пътували през ноември. Увеличение на пътуванията на нашенци има и до Турция – с 4,5%, Северна Македония с 3,8%, Сърбия – с 2,4% и Италия – с 1,1%. По-малко са били пътуванията на българите до Русия (-10,2%), Румъния (-2,5%), Гърция (-2,2%).

Екскурзиите на българите през ноември като цяло се увеличават със 7,5%, а командировките са били с 2,4% повече. През месеца Турция са посетили 127 хил. българи, Гърция – 72 хил. души, Румъния – 40 хил. души, Сърбия – 34 хил. души, Германия – 24,3 хил., Република Северна Македония – 21,7 хил., Австрия – 17,2 хил., Италия – 16 хил., Обединеното кралство – 13,8 хил., Испания – 10,3 хиляди.

Екскурзиите на туристи у нас са били с 6% повече, показва статистиката. Увеличават се визитите на британци с 19%, италианци с 13,6%, германци с 10,2%, поляци със 7,9%, французи с 3%. Същевременно намаляват посещенията на австрийци – с 5,8%, гърци – 5,7%, ирландци – 1,8%, румънци – с 1,3%.

Най-много посещения в България през ноември са реализирани от румънци – 128 хил., турци – 110 хил. и гърци – 89 хил.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.