Над 600 снегорина чистят пътищата в страната

Родители искат увеличаване броя на учителите и възпитателите в детските градини в Бургас

Бойко Борисов в Сандански: Напълно готови сме за Шенген (обзор)

WWF или световната зелена мафия

Корнелия Нинова: Промяната в България е наложителна

Протест пред Народния Театър срещу Инстанбулската конвенция (СНИМКИ)

Етнографи показват изложба посветена на коня и каруцата Експозицията в музей „Етър” пренася във времето, когато каруцата е смятана за трабант, а файтонът за мерцедес

Студ и сняг усложняват обстановката на Балканите

Ирмена Чичикова: „Не ме докосвай” беше пътешествие и приключение

Бойко Борисов: Защо само ЧЕЗ да купим? Защо не купим и „Енерго Про” и ЕВН?

ККП иска премахване на конституционното ограничение от 2 мандата за президент Така Си Цзинпин ще може да се задържи на власт по-дълго

Човек е ранен, след като хеликоптер е извършил твърдо кацане в Арктика

Движението през прохода Шипка се ограничава заради честванията на 3 март

Откриха древен град под Солун

Психологът Магдалена Ангелова: Гласът е начин, по който бързо можем да достигнем до подсъзнанието на другия

Работната група към Валери Симеонов постигна единодушие за шума, концесиите и преместваемите обекти

Работната група към заместник министър-председателя Валери Симеонов постигна категорично единодушие по темите, разгледани на днешното й първо заседание, съобщиха от Министерски съвет.

Това са предложението за премахване на преместваемите обекти от селищните образувания от национално значение и плажните ивици, промяна на законодателството, така че предоставянето на концесиите на плажните ивици да се осъществява по общ ред с ясна регламентация в закона за концесиите, а не по ЗУЧК, промяна в действащата нормативна уредба, касаеща регулирането на шума и въвеждане на Единна система за туристическа информация (ЕСТИ).

Предложението за премахване на преместваемите обекти предполага изключения за тези обекти, с които се осъществяват задължителните и спортно-развлекателни дейности.

Вицепремиерът Симеонов ще координира предложенията със съответните ресорни министерства, като ги подложи на обществен и политически дебат в рамките на управляващото мнозинство.
Срещата протече при изключително единомислие и пълно съгласие на страните по изложените по-горе въпроси.

Страните съгласуваха следващото заседание на работната група да бъде на 16.11.2017 г. в 11 ч., като дотогава участниците представят своите предложения за промяна в нормативната база.

В работната група са включени: Стела Балтова – бивш министър на туризма, бившите заместник-министри Румен Драганов, Марияна Асенова, Димитър Хаджиниколов, Иво Маринов и Бранимир Ботев, Дияна Колчева – председател на УС на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите, Димитър Попов от асоциация АБТТА, Одисей Спасов – БАТА, Стоян Лазаров – Българска туристическа камара, Георги Щерев – Българска хотелиерска и ресторантьорска организация, Славейко Стайков – „Рила Спорт“ АД и Михаил Попов – Съюз на собствениците Слънчев бряг.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.