Работник загинал, след като паднал от камион в движение

Земеделски производител получи условна присъда от 1 година с 3-годишен изпитателен срок за това, че по непредпазливост причинил смъртта на работник. Загиналият се возел на платформата на предната броня на камион, по време на движение паднал и бил премазан от едната гума, съобщиха от Окръжния съд в Сливен.

Тежкият инцидент станал на 24 ноември м.г. в местността Куковец в землището на котленското с.Градец. Земеделският производител трябвало да извози дървесина от местността, за което наел двама работници. Лично управлявал товарния автомобил, с който щяло да бъде извършено транспортирането. При третия курс той им дал 2 литра домашно вино да се почерпят. Те пили от виното, докато пътуват в "ЗИЛ"-а. Но поискали да пушат и били помолени да излязат от кабината.

Седнали на платформата на предната броня на камиона. На тесен горски път автомобилът трябвало да кривне наляво, за да се размине с друг камион. При тази маневра, въпреки че скоростта е била около 9 км/час, единият от седящите на платформата паднал. Гумата минала през долната и средната част на тялото му. Водачът направил всичко, зависещо от него, да помогне на ранения. Качил го в камиона, отвел го до Центъра за спешна помощ в Котел. Там му оказали неотложна помощ, извикали линейка от Сливен. По пътя към областната болница М.Д. издъхнал в реанимобила от несъвместимите с живота травми.

Делото е преминало по съкратеното съдебно следствие. Присъдата може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативния съд в Бургас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право