Работник загина при взрив на цистерна (обзор)

Взривът в Русе бил чут на километри, а черните кълба дим се виждали от километри.

В завод за смазочни масла

Изясняват се причините за експлозията

Няма опасност за екологичната обстановка, каза кметът на Русе

Работник на 50 години загина при взрива на цистерна в Русе. Инцидентът стана към 10,40 ч на площадка на завода за смазочни масла “Лубрика” в Източната промишлена зона.

Цистерната е трябвало да зареди смазочни масла, когато по неясни засега причини се е запалила. Първи реагирали служителите от завода, които се опитали да овладеят огъня, а от пожарната светкавично са изпратили четири екипа, които изгасили горящата цистерна. При пожара пострадал и един малък камион, който е трябвало да зарежда в завода, а собственикът му се е спасил като по чудо.

Загиналият работник имал дългогодишен опит, казаха негови колеги. Взривът е последвал в момент, когато работникът е започнал да пълни цистерната. Шофьорът на цистерната е успял да се спаси.

“Няма опасност за екологичната обстановка. Хората от предприятието са реагирали мигновено, разпънали са маркучи, а след това е дошъл е пожарният екип, който е овладял ситуацията”, каза кметът Пенчо Милков. След взрива няма замърсяване на въздуха, потвърди и директорът на екоинспекция инж. Цонка Христова. Директорът на ОД МВР-Русе ст. комисар Явор Димитров коментира, че бързата реакция на полицията, която е отцепила района, и на пожарната е предотвратила по-големи щети. Разследването ще установи какво точно се е случило, каза гл. инспектор Веселин Марков от пожарната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България