Работник пострада при свличане на скали при строежа на тунел "Железница"

Мъжът в благоевградската болница със скъсани връзки на коляното.

Работник пострада при трудова злополука в новостроящия се тунел „Железница“ на АМ „Струма“ край Симитли. Нощната смяна е поставяла арматура в тунела, когато върху работника е паднала земна маса и е ударила краката му. Вследствие на злополуката е получил разкъсване на ставни връзки на едното коляно. Мъжът е без опасност за живота. Веднага е бил подаден сигнал за инцидента около 2 часа през нощта.

Работникът е настанен в благоевградската болница, в „Ортопедия“.

Инспекцията по труда започна веднага проверка, която да установи причините за злополуката. Работата не е спирана. До момента е установено,че работника има трудов договор , имал е задължително оборудване, каска и работно облекло.

Строителството на тунел „Железница“ от автомагистрала „Струма“ започна в кра яна октомври миналата година. Съоръжението ще е с дължина около 2 км и ще бъде най-дългият пътен тунел, изграждан досега у нас.

Той ще бъде с две отделни тръби за движение. Дължината на всяка ще е около 2 км. Съоръжението ще бъде с всички необходими системи за енергоефективно осветление, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, интелигентна система за управление на трафика, аварийни SOS кабини, електронна система за контрол на достъпа и т. н. Ще бъде изграден и обслужващ тунелен път при южния портал на тунела откъм гр. Симитли, площадка за хеликоптер, два моста над Суха река, които са съответно 108 м и 18 м, подпорна стена и др.

Стойността на договора е 18 442 297,40 лв. без ДДС.

Коментари

Задължително поле