Работник по санирането даде 2000 лева на измамник за книжка

пари

44-годишен мъж от Мадан изгоря с 2 хил.лева, които дал на измамник, за да получи професионална шофьорска книжка от категория "С" - съобщиха от полицията.

Потърпевшият от известно време пребивавал в Нова Загора, където бил нает като работник по санирането на жилищни сгради - научи "Труд".

Преди месец родопчанинът се запознал с мъж от казанлъшкото градче Мъглиж. Той успял да убеди работника, че може да го "уреди" с книжката. Мераклията да кара товарен камион заявил, че е готов да даде пари, само и само да не ходи на шофьорски курс.

Иначе нямал нищо против да се яви на самия изпит по кормуване. Защо му е била нужна тази уговорка, тепърва ще се изяснява. Преди празниците за Гергьовден той дал 2-те хилядарки на познатия си от Мъглиж. Разбрал, че е станал жертва на измама чак след няколко дни. Самият курс за категория "С" струвал почти два пъти по-малко от дадената от него сума.

Така потърпевшият, който иначе бил склонен да заобиколи разпоредбите на МВР, бил принуден да потърси помощта на органите на реда и на 9 май се оплакал в полицейското управление в Нова Загора. По случая се води досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право