Работници загинаха в пламнал микробус (обзор)

От двата микробуса в първите минути след удара само излизал дим, но после избухнали в пламъци.

Челна катастрофа на Подбалканския път край Сливен

Убити са двама шофьори и двама пътници, трима души берат душа в болница

Взета е кръв за проби на водачите 

Четирима души загинаха, а трима бяха ранени при челен сблъсък на два микробуса на Подбалканския път София - Бургас в района на разклона за сливенското село Гавраилово.

Тежката катастрофа станала около 17,30 ч в четвъртък. След края на дневната им смяна, с единия микробус към Сливен се прибирали работници от каменна кариера. По предварителна информация в другия лекотоварен автомобил в посока София били само водача и негов спътник. По неясни все още причини точно той навлязъл с висока скорост в насрещното платно и се ударил в микробуса с работниците. От жестокия удар и двамата шофьори издъхнали на място. Единият микробус се подпали и пламъците се прехвърлили на другия. Пристигнали пътни полицаи успели да помогнат на общо шест души да излязат от горящите купчини ламарина. В сливенската болница били откарани трима ранени, като състоянието на двама от тях и днес продължи да е критично. Над 30 пожарогасители били използвани от спасителите, но те така и не успели да потушат пламъците в двете смачкани превозни средства.

295 души са загинали по българските пътища от началото на годината, сочат данните на КАТ. Жертвите са с 22 повече спрямо същия период на 2021 година.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България