Работодателите след срещата с Борисов: Протести няма да има, ако в следващите 2 седмици има резултат

Общото мнение е, че протести няма да има, ако в следващите две седмици има резултат, обяви Кирил Домусчиев, председател на КРИБ, след срещата с премиера Бойко Борисов и енергийния министър Теменужка Петкова. Както съобщихме, представители на работодателските организации се срещнаха в Министерски съвет с премиера Борисов заради скока в цената на едро на тока.

"Ние сме изключително доволни от проведената среща и постигнатите резултати. Получихме една сериозна подкрепа от премиера и министрите да направим пазара на електроенергия най-прозрачен. С този закон, който ще се направи със съществени промени, можем да имаме и краткосрочен, и дългосрочен резултат. Един добър диалог се получи и имаме съгласието за всички мерки, които предлагаме.", каза Домусчиев.

Делян Добрев обяви, че срещата в Министерски съвет при премиера Борисов е била ползотворна. По думите му, обсъжданите законодателни промени ще бъдат готови в началото на месец. Дружествата ще предлагат профилирана енергия на пазара - 12 часа нощна и 12 часа дневна енергия. Според Добрев, правителството ще забърза разговорите за прекратяване на договорите с т.нар. американски централи. Разпределителните дружества ще купуват толкова колкото им е необходимо. Промените почти напълно ше либерализират свободния пазар.

Очаквайте подробности

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика