Президентът Радев: Преодоляването на растящите неравенства е фундаментален проблем за обществото ни

Хора от САЩ и Унгария купуват имоти край морето Взимат втори дом на кредит

РЗИ: Качеството на водата в жилищен блок в Перник е влошено заради остаряла вътрешна водопроводна система

В Европа инвестират в домове за хора над 80 г. Германия и Франция са най-привлекателни

Оставиха за постоянно в ареста Данчо Катаджията

Нови стипендии за БГ студенти във Великобритания Университети със стратегии за привличане на кандидати след Брекзит

През 2020 г. имотите остават атрактивни

Катастрофа между бус и тир на магистрала „Струма“, двама пострадали

Касовите апарати без връзка с НАП до 72 ч.

Борисов: Прокуратурата не е място, където да се решават политически препирни (ВИДЕО)

Задължително ли е медицинско, преди да започнем работа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 18 февруари 2020

Париж вещае кръв за сделка с Лондон

Борисов: 58 милиарда лева е износът на България през 2019 г. (ВИДЕО) Премиерът и президентът си стискаха ръцете на отбелязването на 30-годишнината от учредяването на КНСБ

Жилищата в София са най-достъпни от 10 години Най-често дават 90 хил. евро за нов дом

Работодатели откриват детски кътове за деца на служители с евросредства

През тази година Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020 г. ще финансира създаване на детски кътове в офиси, учреждения и предприятия, които да се ползват от децата на техните служители. Това съобщават от Областен информационен център – Благоевград. Процедура „Детски кътове“ цели предоставяне на по-добра възможност за съчетаване на професионалния и личния живот на родителите, както и наемане на безработни лица за полагане на грижи за деца в местоработата на родителя.

Процедурата ще бъде с бюджет от 15 млн. лева, като всеки отделен проект няма да може предвиди разходи за по-малко от 50 0000 лева, както и за не повече от 150 000 лева. За финансиране ще могат да кандидатстват работодатели, които, чрез обособяване на подходящо помещение и осигуряване на почасова грижа за деца, ще могат да окажат подкрепа на своите служители. Кандидатстването с проекти трябва да стартира преди края на първото тримесечие на тази година.

Очаква се финансиране да получат всички дейности, свързани с адаптиране и оборудване на подходящо помещение при работодатели за полагане на грижи за деца, както и разходи за закупуване на всички необходими материали и консумативи. Ще се покриват и разходите по дейности за подбор на безработни лица, регистрирани в бюрата по труда, за определяне на възможностите им за включване в заетост. Финансиране ще бъде отпускано и за обучение на подбраните безработни. За период до 12 месеца могат да бъдат покривани разходите за възнаграждения им, които ще бъдат в размер на средна брутна месечна заплата по данни на НСИ по икономическа дейност „Хуманно здравеопазване и социална работа“, или около 1 200 лв. месечно.

Процедура „Детски кътове“ ще предостави възможност няколко по-малки фирми да се сдружават и заедно да кандидатстват с общ проект. Очаква се операцията да обхване 200 работодатели и 2 000 наети при тях детегледачи. Работодателите ще бъдат задължени да запазят предназначението на помещението за детски кът за 5 години, както и да запазят заетостта на детегледачите след приключване на проекта между 6 месеца и една година.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.