Раданова ме вдъхнови за шорттрека, обяви най-добрата ни състезателка Катрин Маноилова

"Евгения Раданова ме вдъхнови за шорттрека, а сега е мой треньор - признава най-добрата ни състезателка Катрин Маноилова пред официалния сайт на Международната федерация по кънки в навечерието на световното в София. - Тя е изключително опитна и всеки ден се уча от нея. Много е взискателна, но и много мила. Всичко зависи от това колко добре тренираме. Почиваме сам в понеделник - „щастливият понеделник“...".

От 8 до 10 март „Арена Армеец“ ще бъда домакин на мондиала за мъже и жени. На леда ще излязат над 180 състезатели от 35 държави. Все още е по-въпрос участието на Маноилова заради тежко падане на тренировка преди дни. Тя удари главата си, а днес мина преглед на скенер. Според резултатите, треньорският щаб ще реши утре вечер дали тя ще участва, когато изтича и последният срок за заявки.

Раданова, носителка на 3 медала от олимпийски игри, е водач на нашия отбор. А от присъствието й в тима допълнително с енергия се зарежда и най-добрият ни състезател Димитър Георгиев. „Винаги я слушам – признава шампионът на България. - Много харесвам начина, по който се е пързаляла.“

Първи у нас пристигнаха китайците, в чийто състав са олимпийския шампион Ву Дайджин и номер 1 в света при жените Фан Кексин.

Входът за зрителите е свободен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт