Радан Кънев адвокат на Николай Банев - младши и сестра му Раиса

Снимка: Архив

Наследниците на покойната Дочка Банева ще се борят за полагащото им се имущество, съобщава техният защитник

Бившият лидер на ДСБ Радан Кънев е адвокат на сина и доведената дъщеря на Николай Банев. Това става ясно от негов пост в социалните мрежи. С него Кънев уведомява медиите, че двамата не искат да дават телевизионни интервюта и моли журналистите да не ги притесняват.

По думите му двамата не искали да има "медиен ефект от обвинението". Преди два дни синът на Николай Банев от съпругата му Дочка написа отворено писмо до медиите. В него той уточни, че не се чувства ключов свидетел срещу баща си, но също така е бил разпитан и е казал всичко, което знае за делата на баща си и мащехата си. Припомняме, че Евгения Банева бе осиновила Николай Банев - младши, но преди години той поиска разсиновяване. Николай и сестра му Раиса имат претенции към наследството на майка си, което по думите им е било присвоено от баща им и новата му жена.

Ето какво написа адвокатът им Радан Кънев в социалната мрежа:

"Тъй като вече стана публично известно, че Адвокатско съдружие "Радан Кънев и партньори" представлява Николай Николаев Банев (син на обвиняемия Николай Банев и покойната Дочка Банева) и сестра му Раиса Иванова (дъщеря на Дочка Банева от предходен брак) по редица граждански и наказателни дела (част приключили, част висящи), си позволявам да използвам личния си ФБ профил за една молба:

Николай и Рая не желаят да участват в телевизионни предавания и да търсят медиен ефект от обвинението срещу Николай и Евгения Баневи. Единственото, за което се борят, е полагащият се по закон дял от имуществото на покойната им майка и опазване на нейното име и памет.

Ситуацията е меко казано травматична, такива са и отношенията между Николай и Евгения Баневи, от една страна, и наследниците на Дочка Банева, от друга. Силният медиен интерес е разбираем, но молбата на Николай и Рая е да не бъдат притискани за участия в медиите, особено в телевизионни предавания.

И още нещо - твърденията, че "Николай Банев - младши е основен свидетел на прокуратурата срещу баща си" са дълбоко неверни. В голямата част периода, за който се отнасят обвиненията, Николай дори не е бил пълнолетен и не е живял в България, а от години не поддържа връзка с баща си.

Още веднъж се извинявам, че използвам ФБ за тази молба, но мисля, че е важно".

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право