Радев връчи на Бербатов и Фиго почетния знак на президента (СНИМКИ)

Президентът на България Румен Радев прие в кабинета си футболните легенди Димитър Бербатов и Луиш Фиго. Срещата е инициирана лично от държавния глава.

Българският нападател и португалския бивш играч на "Реал" (Мадрид) и "Барселона" бяха приети на срещата точно в 11 часа. Двамата получиха почетния знак на Президента на Република България.

"За мен е удоволствие да връча почетния знак на президента на г-н Луиш Фиго и г-н Димитър Бербатов - обяви Радев по време на церемонията. - Това е скромен знак на уважение към две големи имена от света на футбола. На признание към двамата изключителни филантропи и приятели на децата".

"Искам да изразя благодарността си за топлото посрещане от г-н Президента - на свой ред обяви Фиго. - Наистина е чест да бъда във вашата страна. Чувствам се горд да получа тази награда, защото идва не от моята родна страна. От сърце благодаря за признанието с тази чудесна награда. Щастлив съм, защото ще имаме шанс да помогнем на много деца".

Тази вечер от 20 часа на националния стадион "Васил Левски" фондациите на Димитър Бербатов и Фиго ще се изправят една срещу друга в звезден дуел с благотворителна кауза.

Голяма част от футболистите вече са тук. В сряда в София пристигнаха Патрис Евра, Неманя Видич, Пол Скоулс, Роби Кийн, Фил Невил, Гари Невил, Предраг Миятович и Мартин Йол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ